radyobir
radyobir

Ukrayna'daki Rus birliklerine yeni komutan atandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da savaşan Rus kuvvetlerinin genel komutanı olarak Hava Kuvvetleri Generali Sergey Surovikin'i atadı. Bu, Moskova'nın bir hafta içinde üçüncü üst düzey askeri ataması oldu.

09 Ekim 2022 10:27 | Kategori: Avrupa

Değişiklik, Rus kuvvetleri son haftalarda Ukrayna'nın kuzeydoğusu ve güneyinde bir dizi dramatik gerileme yaşadığı için, Rusya'nın beş askeri bölgesinden ikisinin komutanlarının bu hafta başlarında görevden alınmasının ardından geldi.

Bakanlık, Surovikin'in yerine kimin geçeceğini açıklamadı.

İngiliz askeri istihbaratı Nisan ayında, General Aleksander Dvornikov'un, Moskova'nın "komuta ve kontrolu merkezileştirmek" amacıyla "özel askeri operasyonunu" başlatmasından neredeyse iki ay sonra, Ukrayna'daki Rus kuvvetlerinin sorumluluğunu almak üzere atandığını açıklamıştı.

Ancak Moskova, operasyonun genel askeri komutasında kimin olduğunu ya da birisinin olup olmadığını belirtmedi.

55 yaşındaki Surovikin, 2017'den bu yana Rusya'nın Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne liderlik ediyor. Bakanlığın web sitesine göre Surovikin, Moskova'nın İslamcı isyancılara karşı verdiği savaş sırasında 2004 yılında Çeçenistan'da konuşlanmış bir muhafız birliğine komuta etti ve 2017'de Suriye’deki görevinden dolayı madalya ile ödüllendirildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI