radyobir
radyobir

Ukraynalı First Lady'den ABD Kongresi'ne duygusal hitap

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska ABD Kongresi'ne hitap etti. Ukraynalı First Lady, kongreden daha fazla yardım talebinde bulundu, silah desteğinin "ortak büyük bir zaferin" kazanılmasını sağlayabileceğini söyledi.

21 Temmuz 2022 10:13 | Kategori: ABD

ABD Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerine hitaben tercüman aracılığıyla 15 dakikalık duygusal bir konuşma yapan Ukraynalı First Lady, "Dünyamız savaşla yıkıldı. Ukrayna’da on binlerce dünya yok oldu” dedi.

"Rusya’nın Açlık Oyunları”

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın eşi ABD Kongresi’ne hitap ettiği oturumda, hayatını kaybettiği ya da yaralandığını söylediği çocukların görüntülerini izletti. Bu çocuklar arasında, Almanya’da protez bacaklarını kullanmayı öğrenmeye çalışan üç yaşında erkek bir çocuk da vardı.

İnsanların birbirini avladığı roman ve film dizisine atıfta bulunan Ukraynalı First Lady, "Ukrayna’da onun gibi kaç çocuk var? Bunun gibi kaç aile daha yok olabilir? Bunlar Rusya’nın Açlık Oyunları” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı First Lady ABD Kongresi’ne, "Bir başkasının toprağına savaş açmak için değil, kendi yurdumuzu ve bu yurt içinde hayatta olarak uyanma hakkını korumak için silah talep ediyorum. Cevap burada Washington DC’de. Ukraynalılar’a karşı bu terörü durdurmamıza yardım edin ve bu da bizim yaşam, özgürlük ve mutluluk arayışımız adına büyük ortak zaferimiz olsun” diye seslendi.

Amerika savaş başladığından bu yana Ukrayna’ya 8 milyar dolarlık güvenlik yardımı yaptı. Geçtiğimiz ay yapılan güvenlik yardımı miktarı da 2,2 milyar dolar.

Kongre üyeleri daha fazla yardıma sıcak bakıyor

Kongre üyeleri Ukraynalı First Lady’nin çağrısına olumlu yaklaşarak daha fazla yardıma onay vermeye hazır olduklarını söyledi.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham Ukraynalı First Lady’nin konuşmasından sonra yaptığı açıklamada, "ABD askeri istemiyorlar. ABD silahı istiyorlar. 2023’e doğru mücadelenin içinde kalmak için gelişmiş silahlar ve ekonomik yardımın sağlanmasını kapsayan yeni bir yardım paketi oluşturmanın zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi.

Demokrat Senatör Richard Blumenthal da, "Burada gözlerimizin önünde insani bir trajedinin yaşandığını ve masum insanların katledildiğini gördük. Neden? Ukraynalılar diye. Bu bir soykırımdır. İkinci Dünya Savaşı’nda da bu yaşanmıştır. Bunun durdurulması gerekir” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, eşinin Washington’daki temaslarından önemli sonuçlar beklediğini belirtmişti.

Ukraynalı First Lady dün Beyaz Saray’da Bakan Joe Biden ve First Lady Jill Biden’la görüşmüştü. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI