radyobir
radyobir

Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile gerilimin azaltılmasını görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Antony Blinken'in Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, gerilimin azaltılması ve savunma konularını ele aldıklarını duyurdu.

12 Şubat 2022 08:27 | Kategori: ABD

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Antony Blinken ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba'nın telefon görüşmesi yaparak mevcut krizi değerlendirdiklerini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakan, Rusya'nın Ukrayna ve sınırlarında gerçekleştirdiği kışkırtmadan ve devam eden asker ve teçhizat yığılmasına karşı gerilimi azaltma, savunma ve caydırıcılık önlemlerini artırmaya yönelik küresel çabalar hakkında bilgi verdi" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, ayrıca Blinken'in ABD'nin Ukrayna'ya olan desteğini yinelediği ve muhtemel bir 'Rus saldırısına' karşı hızlı, şiddetli ve ortaklaşa yanıt verileceğinin altını çizdiği aktarıldı.

'Kararlı adımlar atmaya hazırız'

Bununla birlikte Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Blinken ile bir telefon görüşmesi yaptım. Rusya'dan gelen tehditlere ortak bir yanıt verilmesini görüştük" dedi.

Kuleba, "ABD, güvenlik yardımının yanı sıra Ukrayna'ya ekonomik desteği artıracak. Rusya'nın hiç şüphesi olmasın: Ortaklarımızla birlikte ülkemizi korumak için kararlı adımlar atmaya hazırız" diye kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI