radyobir
radyobir

Ulusal tabloların sahteleri bulundu

Porto Riko'da José Campeche, Francisco Olère, Miguel Pou, Augusto Marin ve Rafael Tufino gibi ünlü ulusal ressamlara ait tabloların sahteleri yapıldığı bildirildi.

14 Ekim 2014 11:29 | Kategori: Kültür & Sanat

Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği, Porto Riko Asliye Mahkemesi’nin bu yakınlarda, Augusto Marina’ya mal edilen üç tablonun gerçekliğini yalanladığını açıkladı.
Porto Riko Asliye Mahkemesi’ndeki duruşma, ressamın kızı Lizzie Marin’in talebi üzerine gerçekleşti. Adada, sanat eserlerinin taklidini yapan bir şebekenin ve tabloların özgünlüğüne ilişkin bilerek yalan ifadeler veren uzmanların faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.
Öte yandan Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği, mahkemenin verdiği kararın sahte tabloların kullanımını yasaklamadığını belirtti.
Sahtekarların "zarar” verdiği ressam listesinin kabarık olduğu ifade ediliyor. Listede Alfonso Arana, José Oliver, Oscar Colon Delgado, Manuel Hernández Acevedo, Julio Rosado del Valle, Olga Albızu ve diğer hayatta olmayan ünlü ustaların isimleri yer alıyor.
Sahte eserlerin ana pazarının, başta New York ve Miami olmak üzere ABD’nin çeşitli kentlerinde bulunduğu kaydedildi. Sahte özgünlük sertifikalarının bir dizi uzman ve önde gelen ressam tarafından verildiği ortaya çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI