radyobir
radyobir

Ünlü belgeselcinin hedefinde Trump var!..

ABD yönetimlerini eleştiren belgeselleriyle tanınan ünlü yapımcı Michael Moore'un hedefinde bu kez 2016'daki başkanlık yarışına hazırlanan Donald Trump var.

17 Aralık 2015 09:24 | Güncelleme :17 Aralık 2015 14:56 | Kategori: Dünya

ABD’li film yapımcısı Michael Moore, Müslüman karşıtı söylemleriyle son günlerin konuşulan ismi Donald Trump’ı protesto etmek için New York’taki Trump Tower binası önüne gitti; üzerinde "Hepimiz Müslümanız” yazılı bir pankart taşıdı.

Moore, "Trump Tower’a gittim ve polisler gelene kadar pankart taşıdım. Daha sonra Trump’a bir mektup yazdım” notuyla bir tweet attı. Moore’un bu paylaşımı kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi.

Moore, yazdığı mektubu kendisine ait olan web sitesi michealmoore.com’da paylaştı. Trump’la 1998 yılında bir talk show’un setinde tanıştıklarını anlatan Moore, mektupta Trump’ın programa kendisiyle birlikte katılmaktan rahatsız olduğunu aktarıyor. O dönemde Trump’ı neredeyse hiç tanımadığını yazan Moore, mektuba şöyle devam ediyor:

"Ne yazık ki Donald, sen ve destekçilerin Amerika’nın bugünkü durumunu yansıtmıyorsunuz. Biz kızgın beyaz adamların ülkesi değiliz. Saçlarını ters döndürecek bazı istatistikler var: Başkanı belirleyecek seçmenlerin yüzde 81’i kadınlar, beyaz olmayan insanlar ve 18-35 yaş arası gençlerden oluşuyor. Başka bir deyişle, senden ve ülkeyi senin yönetmeni isteyen insanlardan değil.”

"SİZ DE PAYLAŞIN"

Mektubu "Hepimiz Müslümanız” diyerek bitiren Moore, insanlardan benzer bir pankartla poz verdikleri fotoğrafları "#weareallmuslims" hashtag'i ile sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını istiyor. Fotoğrafların tamamını kendi internet sitesinde de yayınlayacağını söylüyor.

ABD’de 2016’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı olan Trump, geçtiğimiz hafta Müslümanların ülkeye yasaklanması gerektiğini söyleyerek büyük tepki toplamıştı.

Michael Moore ABD yönetimlerinin silah politikası, sağlık sistemi ve 11 Eylül sonrası Afganistan ve Irak'a saldırması gibi konularda hazırladığı eleştirel belgeselleriyle dünya çapında tanınıyor. En önemli yapımları arasında "Fahrenheit 9/11", "Hasta" ve "Benim Cici Silahım" yer alıyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI