radyobir
radyobir

Ünlü dergiye kapak oldu ortalık karıştı

Cosmopolitan dergisinin İngiltere baskısı, ABD'li büyük beden model Tess Holliday'i kapağına taşıdı. Kapak, sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Kimileri kapağın kadınlara güç ve ilham verdiğini savundu, kimileriyse 'obeziteyi normalleştirdiği' gerekçesiyle kapağa tepki gösterdi.

31 Ağustos 2018 03:44 | Güncelleme :31 Ağustos 2018 13:55 | Kategori: Magazin

Ünlü kadın dergisi Cosmopolitan, Ekim 2018 İngiltere baskısının kapağına 33 yaşındaki ABD'li tanımış 'büyük beden model' Tess Holliday'i taşıdı.

Kapakta yeşil bir mayoyla boy gösteren ve öpücük yollarken poz veren 136 kilogram ağırlığındaki Holliday'in yanındaki başlıkta "Bir süper model kükredi: Tess Holliday ondan nefret edenlerin k.çını öpmesini istiyor" ifadeleri yer aldı.

'BU KAPAK TIPKI SIFIR BEDEN MODELLERİ ÖVMEK GİBİ TEHLİKELİ VE YANLIŞ'

Derginin Holliday'i kapağa taşıması birçok kişi tarafından kendi vücuduyla barışık olmak ve çeşitlilik giibi alanlarda olumlu bir katkı olarak kabul edilirken kimileri de kararı 'obeziteyi normalleştirdiği' gerekçesiyle eleştirdi.

İngiliz gazeteci ve televizyon suncusu Piers Morgan Instagram hesabından yaptığı açıklamada "İngiltere giderek kötüleşen obezite kriziyle mücadele ederken bu Cosmoolitan'ın yeni kapağı. Bunu 'kendi vücuduyla barışık olma yönünde büyük bir adım' olarak kabul etmemizi istiyor gibi görünüyorlar. Ne saçma. Bu kapak tıpkı sıfır beden modelleri övmek gibi tehlikeli ve yanlış" ifadelerini kullandı.



'KÜÇÜK BİR KIZKEN BU KAPAĞI GÖRSEYDİM HAYATIMI DEĞİŞTİREBİLİRDİ'

Ancak Holliday derginin kapağına konulmasını 'inanılmaz bir fırsat' diye niteledi.
Twitter'dan açıklama yapan Holliday "Eğer küçük bir kızken bu kapağı görseydim hayatımı değiştirebilirdi" ifadelerini kullandı.

Holliday ayrıca "Benim İngiliz sağlık hizmetleri servisine  yük olduğumu söyleyen herkese şunu söylüyorum: Ben ABD vatandaşıyım, o nedenle büyük k.çım hakkında endişelenmenize gerek yok. Bunun yerine  bu gösterişli derginin kapağında yer almamın sizin dar fikirli hayatınızı nasıl etkilediği konusunda mızmızlandığınız için ne kadar berbat insanlar olduğunuz konusunda endişe edin" dedi.

​'HİKAYESİ VÜCUDUNDAN ÇOK DAHA ÖNEMLİ'

Cosmopolitan Yazı İşleri Müdürü Farrah Storr da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bazı insanların hikayeleri ve ruhlarının güçleri göz ardı edilmeyecek kadar önemli. Tess Holliday'in hikayesi onun vücudundan çok daha önemli. Lütfen bunu okuyun, tanıdığınız diğer kadınlara önerin ve sert bir dünyada daha sert olarak nasıl hayatta kalındığını fark edin" ifadelerine yer verdi.

Birçok sosyal medya kullancısı da Holliday'e destek vererek bunun 'gerçekdışı güzellik standartları' ile mücadelede önemli bir adım olduğunu savundu.

Sarah Fraser adlı kullanıcı Twitter hesabından yazdığı mesajda "Tüm beden tipleri ve ölçülerindeki kadınların dergi kapaklarında yer alması çok harika. Cosmopolitan'a teşekkürler. Eskiden zayıf bir kadın olmanın başarı, aşk ve mutluluğun sırrı olduğunu sanırdım. Ama öyle değil. Kim olduğunuzla barışık olursanız her şey mümkün" ifadelerini kullandı.

Tess Holliday 2011 yılında profesyonel modelliğe adım atmış ve People, Vogue İtalya, Marie Claire ve diğer yüksek profilli yayınlarda yer almıştı.

2015'te Milk Model Management'ın büyük beden birimi Curves ile anlaşan Holliday ana akım bir model ajansında çalışan en kilolu model olmuştu.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI