radyobir
radyobir

Ünlü koreograf Ty Boomershine'dan dans atölyesi

Akbank Sanat Dans Atölyesi, dünyaca ünlü koreografları dans tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

11 Nisan 2017 11:39 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelediği performanslarla büyük beğeni toplayan ünlü koreograf Ty Boomershine, 10-14 Nisan tarihleri arasında Akbank Sanat’ta dans tutkunları için özel bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Ünlü koreograf dört gün boyunca 11.00-12.30 saatleri arasında gerçekleştireceği derslerde ritim, uzam ve fiziksel netlik üzerine inşa olan, aynı zamanda zihin ve fiziksel cesaret ilişkisiyle birlikte ilerleyen rler Cunningham metodunu öğretecek.

Ty Boomershine hakkında

Fort Hayes Performans Sanatları Akademisi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecesini Stephens College in Columbia’da tamamlamıştır. Dan Wagoner, DANCENOISE, Merce Cunningham Repertuar Toplululuğu, Gus Solomons Jr., Bill T. Jones/Arnie Zane & Co., Ton Simons, Dance Works Rotterdam, Leine & Robana, Giulia Mureddu, Emio Greco | PC, Lucinda Childs Dans gibi önemli toplulukların dışında, Robert Wilson’ın Einstein on the Beach operasında dansçı olarak görev almıştır. Lucinda Childs’ın sanatçı asistanlığını yapmakta ve Berlin’deki Dance On Ensemble’ın kurucu üyesidir.

Ty Boomershine’in koreografileri, New York’taki Movement Research Merkezi, St. Marks Klisesi’ndeki Danspace Project’te ve Amsterdam’da yer alan OT301 ve Hollanda Festivali’nde sergilenmiştir. Dans organizasyonu alanında da görev yapan Ty, ICKamsterdam ve Lucinda Childs’da atölye programlarından gösteri ve turne prodüksiyonuna kadar pek çok alanda çalışmaktadır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI