radyobir
radyobir

Ünlü oyuncudan anlamlı sergi

Engin Altan Düzyatan'ın bu yaz Afrika'daki Masai Mara'da (Kenya) çektiği vahşi doğa fotoğraflarından oluşan "Sen De Tanık Ol" adlı kişisel fotoğraf sergisi Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde açıldı. Düzyatan, toplam 53 fotoğraftan oluşan sergisindeki satışa çıkardı. Ünlü oyuncu, sergiden elde edilecek gelir, Afrikalı çocuklara ve halka sürdürülebilir temiz su kuyuları sağlamak için kullanılacağı açıkladı.

19 Kasım 2017 19:59 | Güncelleme :19 Kasım 2017 20:05 | Kategori: Magazin

Sergisini basın mensuplarıyla birlikte gezen Engin Altan Düzyatan "Ben daha önce Afrika'ya turist olarak gitmiştim. Fotoğraf sanatına merakım var. Ancak öyle bir gerçekle karşılaştım ki... Afrika halkının yüzde 53'ü temiz suya ulaşamadığını, 10 çocuktan üçünün kirli suyun neden olduğu hastalıklardan dolayı yaşamını kaybettiğini öğrendim. İstatistiklere bakarsak 2030 yılında Türkiye'nin de yer alacağı ülkelerin ciddi su sıkıntıları çekeceği tahmin ediliyor. Bu konudan etkilendiğim için proje geliştirmeye karar verdik. Bu sergide elde edeceğimiz gelirle birlikte, sürdürülebilir su kaynakları yaratmak amacım. Belki bu bireysel uyanışlarla insanları bilinçlendirebiliriz. Benim oğlum Emir Aras, 14 yaşında olacak 2030 yılında ve su sıkıntı çekecek" dedi.

HEDEFİM EN AZ 10 SU KUYUSU AÇTIRMAK

Ünlü oyuncu "Bu sergiyle en az on adet su kuyusu açmak hedefimiz. Bir su kaynağına yaklaşık 1000-1500 kişiye temiz su sağlıyor. Toplam da 150.000 rakamını yakalayabiliriz. Tüm fotoğraflarımız satılık. Amacımız iki büyük eser alındığında bir tane su kuyusu ya da dört tane küçük eser alındığında bir su kuyusu yaptırmak. Sergi daha çıkmadan altı fotoğrafımızı sattık. Bende 1-2 tane su kuyusunu kendim açtıracağım. Önemli olan çocuklarımıza temiz ve yaşanabilir ortamlar ve gelecek bırakmak. Bunda mutlaka baba olmamın da etkisi var. Çocuğuma ve diğer tüm çocuklar iyi ortamlar bırakmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Açılışa aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Yağmur Şatana ve eşi Nilüfer Şatana, Düzyatan'ın eşi Neslişah Alkoçlar, Gülşah – Ender Alkoçlar, Düzyatan'ın annesi Gülşen Düzyatan, babası Mevlan Düzyatan, ablası Özlem Düzyatan, Hülya Koçyiğit, Selim Soydan, Mehmet Bozdağ ve eşi Zeynep Peker Bozdağ, Metin Günay, Cavit Çetin Güner, Nurettin Sönmez, Işıl – Rüştü Reçber, Cemal Hünal, Yüksel Aksu, Abdullah Oğuz, Pelin Akin Özalp ve eşi BaverÖzalp, Berrin Zorlu, Beyza Uyanoğlu, Melis Göral, Sanem – Ralf Tezman, Tamer Yılmaz, Selma Çilek Çiftçi – Sinan Çiftçi, Serkan Yazıcı, Yaşar İpek, Ercan Saatçi, Ayşegül Toplusoy ve eşi Muharrem Toplusoy, Selin Gökbakar, Feryal Gülman, Burcu Ersöz, Süha Derbent, gibi isimlerin de olduğu sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

ENGİN ALTAN'LA GURUR DUYUYORUM
 
Engin Altan Düzyatan'ın eşi Neslişah Alkoçlar Düzyatan'ın anneannesi Hülya Koçyiğit, "Engin Altan Düzyatan, büyük bir aktör. Ama hobileri var kendisi sportmen. Bu hobisine yeni şahit oluyorum. Bu gecenin anlamı ve amacı çok değerli. Afrika'daki yaşama su kuyuları kazandırmak için bu gece düzenlendi. Onunla gurur duyuyorum, iftihar ediyorum" şeklinde konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI