radyobir
radyobir

Ünlü raparkıcısı Takeoff vurularak öldürüldü

Tanınmış Amerikalı rap grubu Migos'un üyesi Takeoff, bu sabah erken saatlerde Houston'da bir bovling salonunda düzenlenen partide vurularak öldürüldü.

02 Kasım 2022 04:45 | Kategori: ABD

Polis, gerçek adı Kirshnik Khari Ball olan 28 yaşındaki Takeoff’un sabah saat 02.40 civarında olay yerinde ölü bulunduğunu söyledi.

Olayda, 20'li yaşlarında bir erkek ve kadın olmak üzere iki kişi daha vuruldu ancak bu kişilerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.

Takeoff, rap şarkıcısı Lil Uzi Vert'in eşlik ettiği "Bad and Boujee", "MotorSport" ve "Walk It Talk It" adlı şarkıların da aralarında olduğu bir dizi liste başı hite sahip, trend belirleyen ve üç kişiden oluşan Atlantalı hip hop grubunun önemli bir üyesiydi.

Avukatı Drew Findling, "Takeoff yalnızca sınırsız yeteneğe sahip parlak bir müzik sanatçısı değil, aynı zamanda benzersiz bir şekilde kibar ve nazik bir ruhtu" dedi.

Houston Polis Şefi Troy Finner düzenlediği basın toplantısında, vurulma anında partide en az 40 kişinin bulunduğunu söyledi. Tanıklardan bilgi vermeleri için polisi aramalarını isteyen Finner, "Sizden adalet için adım atmanızı istiyoruz" dedi.

Finner polisin, Takeoff'un herhangi bir suç faaliyetine karıştığına inanması için hiçbir nedeni olmadığını ancak vurulmasının rastgele bir olay olmadığını söyledi.

En az iki kişinin ateş etiğini söyleyen Finner, "Bana güvenin, kimin sorumlu olduğunu bulacağız" dedi.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner da olayın tanıklarına yardım çağrısında bulunarak,"Bunu çözmeye niyetliyiz. Çok fazla genç siyah adam öldürülüyor. Aile için dua edin" dedi.

Rolling Stone'un bildirdiğine göre, Migos'un gerçek adı Quavious Keyate Marshall olan 31 yaşındaki ikinci bir üyesi de partideydi ancak yaralanmadı. Grubun üçüncü üyesi ve gerçek adı Kiari Kendrell Cephus olan, aynı zamanda da Takeoff'un kuzeni olan Offset ise orada değildi.

Takeoff, Nipsey Hussle, Pop Smoke ve King Von'dan sonra son yıllarda silahlı şiddetle öldürülen en son rap sanatçısı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI