radyobir
radyobir

Ünlü ressamın Afrika yolculuğu

Ressam Gökhan Yıldırım Afrika'da, Sudan, Khartoum ve diğer başka şehir ve köylere giderek burada yardım ve manevi destek faaliyetlerinde bulundu.

28 Nisan 2022 14:36 | Kategori: Kültür & Sanat

Sanatçı Yıldırım ramazan ayının gelmesini bekleyerek bu yolculuğu gerçekleştirdiğini dile getirdi. Uzun zamandır bu yolculuğu planladığını fakat pandemi ve bazı durumlardan dolayı ertelediğini belirtti. İstanbul'dan yola çıkarak Afrika’nın Sudan şehrine ve buradan yakın ve uzak köylerdeki yetimhanelere ulaşarak zor bir yolculuğun ardından çocuklar ile buluştu. Yanında getirdiği çikolata ve şekerleri dağıttı. Kabile üyeleri ile şarkılar söyleyip manevi destek verdi. Zaman zaman renkli görüntüler ortaya çıktı. Sanatçının da bu durumdan oldukça keyifli ve mutlu olduğu gözlemlendi.

Sanatçı Afrika’da olmanın önemini, insanlığın ve insan olmanın ne denli bir büyük görev olduğunu ve binlerce yetim çocuğun evsiz, bakımsız ve aç olduğunu bu şekilde başka insanlarında buna duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek bu tür faaliyet ve yardımları yaptığını dile getirdi. Bazen bir tebessümün bile büyük bir iyilik ve manevi destek olduğunu söyleyen yıldırım sadece Afrika’da değil birçok ülkede bunun farkına varılması gerektiği için yola çıktığını söyledi. Sanatçı bazı sözlerini ve yaşadığı tecrübeyi şu şekilde ifade etti;

Bazen çok isteriz imkânımız yoktur, bazen çok isteriz zamanımız yoktur. Evet ikisi de hayatımızın içinde olan bir durum. Herkesin tabiki kalkıp kilometrelerce uzak olan bu kurak topraklara ya da bunun gibi yerlere gelmesini beklemiyorum. Ama imkânı olan ve bunu isteyen her insanın hayatında bir kez dahi olsa bu unutulmuş topraklara gelmesi buradaki yaşamı görmesi gerek diye düşünüyorum. İnsanlığın bu kadar ucuz olmadığını yaşamın bu kadar basit olmadığını hissetmesi gerek. En azından gelerek manevi bir destek verebilmesi kendisi ve buradaki insanlar için ciddi bir artı sağlayacaktır. Buradaki karşılama görülmeye değer, toprağın kokusu hissedilmeye değer, size o tertemiz gülüşleri ile yakından bakmalarını, samimiyetlerini hissetmeye gerçekten değer. Buradaki amacımız bir yardım bir ekmek su ya da şekerden çok daha fazlası.

Sözlerini bu şekilde sonlandırarak yakın zamanda Suriye ve Pakistan da olacağını dile getiren Ressam Gökhan Yıldırımın bu tür yardım ve manevi destek faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Ayrıca yıl sonunda oluşturmak istediği kişisel sergisinde gelecek olan gelirin büyük bir kısmını bu şekilde bağışlayacağını dile getirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI