radyobir
radyobir

Ünlü sanatçı Sevda Aydan'ı kaybettik

Kaynanalar dizisindeki Tijen rolü ile hepimizin yakından tanıdığı Sevda Aydan hayatını kaybetti. Sevda Aydan yarı Alaçatı Mezarlığı'nda defnedilecek.

06 Nisan 2018 12:38 | Kategori: Kültür & Sanat

Opera sanatçısı, oyuncu ve ressam Prof. Dr. Sevda Aydan soprano Prof. Dr. Sevda AYDAN yaşamını yitirdi. Sanatçının cenazesi yarın Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Alaçatı Mezarlığı'na defnedilecek.

Sevda Aydan İzmir'de bulunan Alsancak Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 88 yaşında hayata veda eden usta sanatçı, "Kaynanalar" dizisinde Tijen rolüyle büyük sempati toplamıştı. Sevda Aydan, eski milli basketbolcu Efe Aydan ve tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan’ın annesidir. 

SEVDA AYDAN KİMDİR?..

Ankara Devlet Konservatuvarı Şan (1951) ve Opera (1953) bölümlerini bitirdi. Ankara Devlet Operasında Traviata operası ile sanat hayatına atılan sanatçı, Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı. 1962'de Rusya’nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Baku operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. 196 ‘de Ankara Devlet Operası’ndan ayrılan sanatçı çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği alanında çalıştı. Televizyon dünyasında TRT’nin TV dizisi Kaynanalar’daki Tijen rolü ile tanındı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI