radyobir
radyobir

Ünlü sanatçı yaşamını yitirdi...

Dallas dizisinin baş karakteri J.R Ewing'i seslendiren Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal vefat etti

19 Eylül 2018 15:15 | Güncelleme :20 Eylül 2018 12:48 | Kategori: Yaşam

İki yıldır kanser tedavisi gören Oytun Şanal bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Şanal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Izmir Çandarlı'ya götürüldü.


"Uzay Yolu” adlı dizide Kaptan Kirk ve "Dallas” dizisindeki J. R. Ewing’in sesi olarak tanıdığımız Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Oytun Şanal iki yıldır yakalandığı akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Eylül ayında durumu ağırlaşan sanatçı İzmir Dikili’deki yazlığından İstanbul Moda’daki evine getirilmişti. Şanal’ın kalbi 17 Eylül Pazartesi günü durunca acil olarak hastaneye kaldırılmış ve tekrar çalıştırılmıştı.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Oytun Şanal kendisi gibi dublaj sanatçısı olan ve Dallas dizisindeki Suel Ellen’ı seslendiren Elçin Şanal’la evli. Dublaj sanatçısı çiftin Cenk Şanal isimli bir oğlu ve iki yıl önce kaybettikleri Elif Şanal isminde bir kızları vardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI