radyobir
radyobir

Ünlü tenisçi Becker Almanya'ya sınırdışı edilecek

Eski tenis yıldızı 55 yaşındaki Boris Becker, İngiltere'de tutuklu bulunduğu hapishaneden çıktı. Becker'in Almanya'ya iade edilmesi bekleniyor. Ünlü tenişçi, iflas başvurusuna karşın yüzbinlerce sterlinlik varlığını saklamakla suçlanarak ceza almıştı.

16 Aralık 2022 06:02 | Kategori: Avrupa

6 Grand Slam şampiyonluğu bulunan ünlü tenişçi, Nisan ayında Londra’da görülen davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Konuya ilişkin olarak doğrudan Becker davasıyla ilgili açıklama yapmayan İngiliz Adalet Bakanlığı "Herhangi bir suçtan ceza almış ve hapis yatmış bir yabancı ülke vatandaşı, mümkün olan en kısa sürede sınırdışı edilir” demekle yetindi.

Boris Becker daha önce de 2022 yılında kendi ülkesi Almanya’da vergi kaçakçılığı suçundan hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası ertelendiği için hapse girmemişti.

Ünlü tenisçi iflas sonrası varlıklarını sakladığı iddiasını reddetmiş, hatta parmağındaki evlilik yüzüne kadar her şeyini verdiğini söylemişti. İflas süreci konusunda danışmanlarına güvendiğini ve tavsiye edilenleri yaptığını dile getirmişti.

Henüz 17 yaşındayken 1985 yılında Wimbledon Tenis Turnuvası’nı kazanan ve bu şampiyonayı kazanan en genç isim olarak tarihe geçen Alman tenisçi Becker, kariyeri boyunca iki kez daha Wimbledon’da zafere ulaşmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI