radyobir
radyobir

Ünlü yönetmenin cinayet davasında şaşırtan gelişme

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u, Şile'deki evinde bıçakladıktan sonra başına beyzbol sopasıyla vurarak öldüren ve Osman A.'nın (20), 'ağırlaştırılmış müebbet' ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi. Cumhuriyet Savcısı Sedat Yıldırım, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğini belirterek, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

21 Aralık 2018 05:47 | Kategori:

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Osman A. cezaevinden SEGBİS sistemi ile katılırken, öldürülen Mustafa Kemal Uzun’un abisi Fazıl Ender Uzun ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Sedat Yıldırım, olayda yaşamını yitiren ve yönetmenlik yapan Mustafa Kemal Uzun ile dizilerde figüranlık yapan sanık Osman A.’nin sette tanışarak görüşmeye başladıklarını, suç tarihinde buluşup Şile’ye giderek burada bir süre gezip daha sonra maktulün evine giderek alkol aldıklarını, sanığın savunmasına göre alkol alıp eşcinsel ilişkiye girdiklerini, maktulün evin kapısını kilitlediğini, sanığın da maktul ile girmiş olduğu eşcinsel davranışlar sonrası duyduğu pişmanlık, öfke ile maktule sopa ve bıçakla saldırarak onu darp ederek öldürdüğünü belirtti. 

"CANAVARCA HİSLE İŞLENDİĞİNE DAİR YETERLİ DELİL YOK”

Mütalaasında, sanık Osman A.’nın, maktulün cüzdanı, telefonu, saati ve aracını alarak olay yerinden kaçtığını, olayın oluş şekli ve maktuldeki yaraların niteliği gözetildiğinde, eylemin kasten öldürme suçunu oluşturduğunu, cinayetin, canavarca hisle işlendiği yönünde mahkumiyete yeterli delil bulunmadığını ve sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının gerektiğini belirten Cumhuriyet Savcısı Sedat Yıldırım, sanık Osman A.’nın, ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar, ‘nitelikli hırsızlık’ suçundan da 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 

Duruşmada söz alan ve gözyaşlarını tutamayan tutuklu sanık Osman A., "Ben bir erkek olarak, bir erkek tarafından bana yöneltilen cinsel saldırıyı engelledim. Benim adam öldürmek gibi bir kastım yoktu” dedi. 

Mahkeme heyeti, tarafların son savunmalarını yapmaları ve karar vermek için duruşmayı erteledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI