radyobir
radyobir

Ürdün'de dev patlama!..

Ürdün, Zarqa kentinin yakınındaki bir askeri mühimmat deposunda bu sabah muhtemelen elektrik kısa devresinden kaynaklanmış bir dizi çok büyük patlamanın gerçekleştiğini açıkladı.

11 Eylül 2020 08:50 | Kategori: Dünya

Hükümetin ve ordunun yaptığı açıklamaya göre, 1.5 milyon nüfusu ile Ürdün'ün ikinci büyük kenti olan Zarqa'nın doğusundaki çölde gerçekleşen patlamada can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi yer almadı.

Çölde gökyüzünü aydınlatan devasa kızıl alevler, 35 kilometre güneybatıdaki başkent Amman'dan görülebiliyordu.

Zarqa'nın sakinlerinden ev hanımı Nabila Issa, "Sanki deprem olmuş gibi hissettik. Pencerelerimiz titredi ve camlarımız kırıldı. Çocuklarım ağlamaya başladı" dedi.

Patlamaların olduğu çöllük alanda ABD tarafından donatılmış birçok büyük askeri üs ve 2018 yılında inşa edilmiş bir hava alanı bulunuyor. Ürdün, bulunduğu konumdan dolayı ABD için ideal bir lojistik merkez olarak görülüyor.

Hükümet sözcüsü mühimmat depolarında eski havan toplarının saklandığını söylerken, adının açıklanmasını istemeyen askeri bir kaynak depolarda hassas güdümlü uçaksavar füzelerinin de saklandığını ifade etti.

Ürdün ordusu patlamanın nedeni hakkındaki incelemenin devam ettiğini belirterek sorulara cevap vermedi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI