radyobir
radyobir

Uruguay takımının karamellerine el kondu

Brezilyalı yetkililer, Dünya Kupası için Brezilya'ya gelen Uruguay takımının yanında getirdiği 39 kiloluk 'dulce de leche'ye (süt karameli) havalanında el koydu. 'Dulce de leche' adlı krema, Uruguay'da son derece yaygın olarak tüketiliyor.

18 Haziran 2014 10:15 | Kategori: Dünya

Brezilyalı yetkililer yiyeceğin süt içermesi nedeniyle sağlık belgesi gerektirdiğini, belgenin bulunmaması nedeniyle yiyeceklere el konulduğunu söyledi.'Dulce de leche'yi tanımlamak için Türkçe'de süt karameli veya süt reçeli tabirleri kullanılıyor.
Bazı taraftarlar Uruguay'ın Kosta Rika karşısındaki 3-1'lik yenilgisini 'dulce de leche' eksikliğine bağladı.
Uruguay Perşembe günü İngiltere'ye karşı oynayacak.
Takımın getirdiği 'dulce de leche'ye, oyuncuların Sete Lagoas'taki idman kampının yakınlarındaki Confins Havaalanı'na inmesinden sonra el konuldu.
Brezilya Ziraat Dairesi'nden bir yetkili Reuters haber ajansına, gerekli belgeler getirilir getirilmez 'dulce de leche'lerinin kendilerine geri verileceğini söyledi.
Yetkili bunun olmaması durumunda el konulan yiyeceğin Brezilya'dan dönerken kendilerine geri verileceğini söyledi.
Uruguay'ın eski kalecisi Juan Castillo, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'na da 'dulce de leche' götürdüklerini ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.
'Dulce de leche' şeker, kabartma tozu ve vanilyayla yapılıyor.
Uruguay'da 'dulce de leche'; ekmek, krep ve bisküvi üzerine sürülerek ya da meyve veya dondurma üzerine dökülerek yeniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI