radyobir
radyobir

Uyanık aşçının marifetleri

Çin'in doğu eyaletlerinden Chjedzyan'ın Handjou kentinde otellerden birinde aşçılık yapan vatandaşa, pişirdiği yemeklerin daha çekici görünmeleri için gıda boyası dışında renklendiriciler kullandığı gerekçesiyle dava açıldı.

27 Ağustos 2014 07:27 | Güncelleme :27 Ağustos 2014 10:17 | Kategori: Dünya

Sinhua ajansının bildirdiğine göre, 27 yaşındaki aşçı, "zehirli ve zararlı gıda üretip satmakla” suçlandı. Geçen yılın baharında, restoran müşterilerinden biri aşçının hazırlamış olduğu kaz ayakları yemeğinin rengini beğenmedi ve memnuniyetsizliğini ifade etti. Şikayet üzerine genç elemanı çağıran restoranın baş aşçısı durumla ilgili bir "açıklayıcı” konuşma yaparak genci, uyarıları dikkate almazsa, işten atmakla tehdit etti. Uyanık genç aşçı, yemeklere marifetini katmak yerine daha iyi görünmeleri için ucuz boyalar kullanmaya başladı.
Gencin uyanıklığını altı ay hiç kimse fark etmedi. Kent hıfzıssıhha idaresi, yaptığı denetim sırasında mutfakta ne olduğu anlaşılamayan bir boya şişesi ve bu boyayla boyanmış 11 adet denizkulağı ve iki kilo kazayağı buldu. Daha sonra söz konusu boyanın gıda üretiminde kullanılmasının yasaklanmış olduğu anlaşıldı.
Yapılan soruşturmada, zanlının dört bin 800 yuan (yaklaşık 800 dolar) değerinde gıda ürünü boyayıp sattığı ortaya çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI