radyobir
radyobir

Uzayda yetişen ilk marul beğenildi...

Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) mürettebatı, ilk kez uzayda yetiştirilen marul yapraklarını tattı.

11 Ağustos 2015 08:19 | Güncelleme :11 Ağustos 2015 10:04 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

NASA'nın canlı yayınında, çekimsizlik koşullarında yetiştirilen kırmızı marul yapraklarını yiyen astronotlar, "Harika! Lezzetli! Ne kadar taze!" yorumunda bulundu. Tarihte ilk kez uzayda yetiştirilen sebzelerin tadına NASA astronotları Scott Kelly ve Chell Lindgren ile Japon astronot Kimiya Yui baktı. Astronotlar, salatayı önce olduğu gibi ardından da zeytinyağı ve sirkeli İtalyan sosunu ekleyerek yedi.

Rus kozmonotlar Mihail Korniyenko ve mürettebat komutanı Gennadiy Padalka, açık uzayda birkaç saat sürecek çalışmaların ardından taze marulun tadına bakacaklar.

NASA'nın yorumuna göre, uzayda sebze yetiştirme teknolojisi, insanın uzayda çalışması için yeni fırsatlar açıyor ve Mars'a doğru atılan ilk adım olarak değerlendirilebilir.

ABD'li astronot Scott Kelly, UUİ'de yetiştirilen ilk marulun yapraklarını yedikten sonra, "Eğer Mars'a gideceksek ki Mars'a gideceğiz  gidiş ve dönüş sırasında mürettebatın kendi ihtiyaçlarını karşılama olanağını sağlamak gerekir" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI