radyobir
radyobir

Vahşete sessiz kalmadılar...

Hayvan hakları savunucuları dün öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek son dönemde yaşanan hayvan katliamlarını protesto etti. Aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu kalabalık basın açıklaması yaparak Sapanca'da bir köpeğin öldürülmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

22 Haziran 2018 14:07 | Kategori: Yaşam

Çağlayan Adliyesi önündeki eyleme oyuncular Özge Özder, Gülriz Sururi, Tuna Arman, şarkıcılar Yeliz, Ömür Gedik, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, iş kadınları Zeynep Üstünel, Şebnem Çapa gibi tanınmış simaların yanı sıra İstanbul barosuna bağlı avukatlar, çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAÇİKO Derneği Başkanı şarkıcı-yazar Ömür Gedik, yaşanan katliamlara dikkat çekerek "Sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de farklı illerde toplantılar gerçekleşiyor. Hayvan hakları için, gerekli yasaların çıkması için buradayız. Belediyelere de gerekli cezai yaptırımların gelmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği adına basın açıklaması yapan oyuncu Özge Özder, gerekli yasal düzenlemelerin yapılıp suçluların bir an önce kanun önünde yargılanmasını talep etti. Özge Özder ve oyuncu arkadaşları üzerlerinde Sapanca'da vahşice öldürülen köpeğin resminin bulunduğu 'Adalet  istiyoruz' yazılı tişörtlerle poz verdi.

Zaman zaman alanda bulunan kalabalık ile sanatçılar arasında gerginlik yaşandı. Kalabalık, sanatçıları şov yapmakla suçlarken şarkıcı Yeliz, eyleme destek vermeye sanatçıları eleştirdi. Yeliz, "Sosyal medyadan katledilen hayvanların resimlerini paylaşıp şov yapıyorlar. O kadar ünlü isim var. Hani neredeler. Bodrum'dan Çeşme'den geri gelemiyorlar" diyerek ünlü isimleri topa tuttu. 

Ellerinde çeşitli dövizler bulunan kalabalık, sık sık 'Hayvana şiddet istemiyoruz' , 'Katil toplum istemiyoruz', 'Hak, hukuk, adalet' sloganları attı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI