radyobir
radyobir

Vaka sayısı 6.5 milyonu geçti

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 6.51 milyonu aşarken, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 384,955'e yükseldi.

04 Haziran 2020 12:30 | Kategori: Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), koronavirüse karşı potansiyel kullanım için hidroksiklorokin denemesine yeniden başlayacağını açıkladı. WHO sağlık endişeleri nedeniyle yeni hastalara hidroksiklorokin vermeyi bırakmıştı.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı dün 867 artarak 166,422'ye çıkarken, hayatını kaybedenlerin sayısı 24 artarak 4,609'a yükseldi.

Toplam iyileşen hasta sayısı 931 artarak 130,852 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta sonunda sona erecek sokağa çıkma yasağının uzatılması için bilim kurulunun bir tavsiyede bulunmadığını söyledi.

AVRUPA

İspanya'da parlamento koronavirüsle mücadele etmek için devreye aldığı olağanüstü halin uzatılmasını onayladı. İspanya'da olağanüstü hal şimdi 21 Haziran'a kadar sürecek.

İngiliz doktorlar, şiddetli COVID-19 semptomları gösteren hastaların solunum yetmezliklerini iyileştirmek için iltihap sökücü ibuprofen ilacının bir formülasyonunu test edecekler.

Almanya, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile İngiltere, Norveç, Lihtenştayn ve İsviçre'ye uygulanan seyahat yasaklarının 15 Haziran'da kaldırılacağını açıkladı. Bu ülkeler salgın nedeniyle tekrar tecrit uygulaması başlatırsa yasaklar tekrar başlatılacak.

Avusturya, bugün itibariyle İtalya dışındaki tüm komşu ülkelere uygulanan karantina dahil olmak üzere tüm koronavirüs seyaha sınırlamalarını kaldırdı.

AMERİKA KITASI

New York Times, Trump yönetiminin koronavirüs aşısı üretmek için en muhtemel adaylar olarak Moderna Inc, AstraZeneca Plc ve Pfizer Inc gibi beş şirket seçtiğini bildirdi.

ABD Senatosu, küçük işletmelere Paycheck Koruma Programı kredilerini kullanmaları için son tarihi mevcut sekiz haftadan 24 haftaya kadar uzatan tasarıyı oybirliğiyle kabul etti.

ASYA PASİFİK

Çin, COVID-19 bilgilerinin Dünya Sağlık Örgütü ile paylaşılmasını geciktirdiğini belirten haberi yalanladı.

Hindistan hükümeti, Gilead Sciences Inc'in antiviral ilacı remdesivirin COVID-19 hastalarının tedavisinde beş doz kullanımını onayladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI