radyobir
radyobir

Valbuena devre arası gidiyor

Fenerbahçe'de ilk 11'i Cocu döneminde de unutan Valbuena için yeni bir umut doğdu. Fransız yıldıza talip var...

24 Ekim 2018 11:09 | Kategori:

Fenerbahçe'ye Fransa'dan Valbuena müjdesi geldi.

Sezon başındaki Benfica mücadelelerinde Cocu tarafından ilk 11'de kullanılan ancak daha sonra geçen sezon olduğu gibi kendisine olan güveni boşa çıkartan Mathieu Valbuena ocak ayı transfer sezonunda Fenerbahçe'den ayrılabilir.

Fransız hücumcunun ülkesine dönebileceği belirtilirken, 34 yaşındaki yıldıza talip olan takım ise bu sezon Ligue 1'e müthiş bir başlangıç yapan Lille.

Fransız Buzz Sport'ta yer alan habere göre; Valbuena için Lille teknik direktörü Christophe Galtier de yeşil ışık yaktı.

İç sahada 5'te 5 yapan ve ligde PSG'nin ardından ikinci sıraya yerleşen Lille'in hücumda yaratıcı, hızlı ve aynı zamanda tecrübeli bir isim aradığı belirtilen haberde Fransız ekibinin Valbuena'yı kiralık mı yoksa bonservisiyle mi istediği ise belirtilmedi.

Fenerbahçe'den yıllık 4 milyon euro alan Valbuena'nın sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor ancak Fransız yıldız en az 20 maça çıkarsa sözleşemsindeki opsiyon otomatik olarak devreye giriyor.

Oyuncunun yıllık 4 milyon euroluk maliyetinden kurtulmak isteyen Fenerbahçe yönetiminin ise Valbuena'nın sürekli forma giymesine karşı çıktığı iddia ediliyor.

Sivasspor deplasmanında Benzia'nın yokluğuna rağmen teknik direktör Cocu Valbuena'yı yine yedek bırakmış ve sol açıkta İsmail Köybaş'ya forma vermişti. Cocu'nun bu kararı taraftarın da yoğun eleştirisine uğramıştı.

Bu sezon toplamda 6 maçta 270 dakika forma giyen Valbuena geçen sezon ise toplam 40 maçta 8 gol atıp 16 da asist yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI