radyobir
radyobir

VALİDEBAĞ'DA GERGİNLİK

Validebağ Korusu'nun yanındaki alana cami yapımıyla ilgili 6 gün önce başlayan protestolar bu gece de devam ediyor. Koruya gece yarısı çevik kuvvet ve TOMA'larla birlikte inşaat kamyonları geldi. Geceyi koruda geçirmeye çalışan eylemcilerin karşısına çevik kuvvet ekipleri yerleşti. Koruda bekleyiş sürüyor.

27 Ekim 2014 07:30 | Güncelleme :27 Ekim 2014 12:33 | Kategori:

Vatandaşlar,  soğuk ve yağışlı havadan korunmak için bekledikleri alanın üzerine  naylon çekti.  Nöbet tutan kişiler, naylonun altında  battaniye ve yorgan yardımıyla  ısınmaya çalıştı. Masaların da kurulduğu nöbet noktasına bazı vatandaşların yiyecek de getirdiği görüldü.  Nöbet tutulan alanda sıcak çay ve kahve servisi yapıldı. Polis ekiplerinin inşaat alanındaki bekleyişi sürüyor. 

DÜN SABAH MASALAR KURULDU

Sabah saatlerinde ise masalar kuruldu, geceyi nöbet tutarak geçirenler yiyecek getiren mahalleliyle birlikte kahvaltı yaptı. Yağmura önlem için naylon brandadan derme çatma çadırlar kuruldu. Öğle saatlerinde Acıbadem Caddesi’nde toplanan 200 kişi, ‘Validebağ bizimdir, bizim kalacak’, ‘Diren Validebağ, diren Çamlıca-Ata yeşil alanı’ yazılı pankartlarla, "Her yer talan, her yer yolsuzluk”, "Susma sustukça her yer beton olacak”, "Cami bahane rant şahane” sloganları atarak yürüdü. Grubu inşaat alanında TOMA ve Çevik Kuvvet polisi karşıladı. 

KOCASAKAL DA ORADAYDI

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da saat 15.00’te avukatlarla birlikte Validebağ’a geldi. Kocasakal burada yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Konusu suç teşkil eden hiçbir şey idari faaliyet sayılamaz. Mahkeme kararına rağmen burada yapılan hukuksuzluğa ortak olan herkes suça ortak olmaktadır. Kimse yargı kararına meydan okuyamaz. Tüm yetkililer yargı kararını ivedilikle yerine getirmelidir. Aksi takdirde İstanbul Barosu olarak gerekeni yapacağız. Burada bir rant meselesi var. Mesele bir ibadet yeri, bir inanç meselesi değildir. Toplumların elbette ki ibadethaneye de ihtiyaçları var ama en az onun kadar sağlıklı bir çevreye, doğaya da ihtiyaçları var. Zaten doğayı, ağacı, yeşili korumakta bir ibadettir. Gerçek Müslümanlar da bunu çok iyi bilirler.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI