radyobir
radyobir

Van Persie'den şok açıklamalar...

Aykut Kocaman'ın gelmesiyle yeniden güvenoyun kazanan Robin van Persie, gazetecilere açıklamalar yaptı. Hollandalı yıldız Fenerbahçe'de nasıl hissediyor ve yeni sezonda nasıl bir RvP izleyeceğiz?

19 Temmuz 2017 08:46 | Kategori:

Robin van Persie, yeni sezon öncesi Aykut Kocaman’ın en fazla üzerinde durduğu futbolcu... Daha göreve başlamadan oyuncusu için olumlu ifadeler kullanan ve idmanlarda da yakından ilgilenen Kocaman’ın tavrıyla adeta yeni bir transfer haline geldi Van Persie... Peki o, tüm bunlar için neler düşünüyor, neler hissediyor. Yeni sezona nasıl hazırlanıyor, hedefleri ne, performansı hangi düzeyde.. Robin van Persie, tüm bunları İsviçre’nin Lozan kentinde basın mensuplarıyla sohbetinde anlattı. (FOTOĞRAF: Süleyman ARAT)

KOCAMAN NASIL BİRİ?

"Hocamızın benim hakkımda söylediklerini duydum. Bu söylediklerini duyduğumda gerçekten çok büyük mutluluk yaşadım. O gerçekten bir Fenerbahçe adamı. Kulüp için çok büyük tarihi olan bir futbolcu ve teknik direktör. Teknik direktör olarak da çok önemli kupalar ve başarılar kazandı yıllar önce. Umarım uzun bir süre burada kalır. Bence kulüp için en iyisi bu özellikle de doğru adamı bulduğunuzda... Son haftalarda benim düşüncelerim bu şekilde çünkü onu birkaç haftadır tanıyorum. Bence Fenerbahçe’yi ileriye götürecek doğru adam Aykut Kocaman.”

KENDİNİ NASIL HİSSEDİYOR?

"Yeni sezonun başlaması öncesinde çok büyük heyecan duyuyorum. 2-3 haftalık süreçte gördüklerim beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Çok gelecek vaadeden bir görüntüdeyiz. Hocanın hem kişiliği hem de taktiksel anlamda bize anlattıkları bana bu heyecanı veriyor. Aynı zamanda toplantılarda istediklerini anlatış şekli de gerçekten harika. Yeni bir başlangıç, bu sezonun başlangıcı için çok büyük bir heves hissediyorum, mutluyum. Bir futbolcunun kendini mutlu hissetmesi önemlidir. Mutlu olduğunuzda sahada da güzel şeyler ortaya çıkar.”

DAHA İYİSİNİ YAPACAK MI?

"Kariyerimin en iyi yıllarında, Arsenal, Manchester United’da oynadığım dönemlere bile ‘daha iyisi olur muydu’ diye düşünüyorum ve ‘daha iyisini yapabilirdim’ diyorum. Arsenal’de 37 gol attığım sezon var. 45 olabilirdi ama bana göre. Son 2 yılıma bakacak olursak daha iyisini yapabilir miydim? Evet yapabilirdim. Daha iyisini yapmak istiyor muyum? Tabii ki istiyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum. Bu yıl daha iyi noktalarda olmak istiyorum. Fenerbahçe’de en mutlu dönemimi yaşıyorum. Umarım bu şekilde devam eder.”

TEKNİK HEYETİ NASIL BULUYOR?

"Birlikte rollerimizi uygulamaya çalışıyoruz. Bu birlik duygusu son derece önemli bizim için şu anda. Hocamızın da bir rolü var. O da rolünü gerçekleştiriyor. İyi bir teknik ekibimiz var. Bize katılan 10 yeni isim var teknik ekimizde. Hepsi son derece profesyonel, onlara istatistiklerinizle ilgili, verilerinizle ilgili bir soru sorduğunuzda hemen cevaplıyorlar. Size her türlü açıklamayı yapıyorlar. İyi bir dinamik oluştu bana göre takım içerisinde ve bu durum benim gerçekten çok hoşuma gidiyor. Çok profesyonel bir çalışma tarzları var.”

BU SEZONKİ HEDEFLERİ NELER? 

"Bu sezon muhakkak kupalar kazanmak istiyoruz. Zaten bu yüzden çalışıyoruz. Benim kişisel hedeflerimin ötesinde bambaşka bir durum var. Burada birlik olabilmek için, bu birlik duygusunu daha fazla geliştirmek için çalışıyoruz. Çok fazla maç yapıyoruz şu anda ve herkes de zaman buluyor bir şekilde bu karşılaşmalarda. Dediğim gibi burada mesele benim hedeflerim değil. Tabii ki çok gol atmak isterim. Ama bizim isteğimiz bu sezonu kupalarla kapatmak. 1 kupa olur, 2 kupa olur ama ne olursa olsun bu sezon kupalar getirmek istiyoruz”

HİÇ BU KADAR HOCAYLA ÇALIŞTI MI?

"Son 6 yılımda 6 farklı hocayla çalışmak benim için oldukça farklı. Çünkü Arsenal’da 8 yıl aynı hocayla çalıştım. Feyenoord’da 2.5 yılda aynı hocayla çalıştım. Milli takımda keza durum böyle. Uzun yıllar aynı hocayla çalışmak çok daha iyi. Hocayla birbirinizi çok iyi tanıyorsunuz, birlikte gelişiyorsunuz... Takım arkadaşları, teknik heyet, hepsiyle uzun yıllar birlikte çalışmak çok önemli. Bu yüzden umarım Aykut Hoca uzun yıllar kalabilir. Hoca son iki yılda burada iki farklı teknik adam çalıştığını biliyor. Herkes ona inanıyor. Herkes onu doğruluyor.”

MAÇ SKORLARI NEDEN KÖTÜ?

"Son maçlardaki skorlara çok fazla bakmamak gerek. Şu anda kazanmak ya da kaybetmek çok önemli değil. Şu anda fiziksel durumu düzeltmek, birlikte olmak, takım olarak gelişmek ve oyuncular ve teknik heyetle birbirimizi daha iyi bilmek çok daha önemli. O yüzden her şey iyi gidiyor. Her şey gerçekten çok çok pozitif gidiyor. 4 maç oynadık, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetimiz var. Ama herkes çok pozitif. Herkes olumlu bakıyor ve yeni sezon öncesinde büyük bir heyecan duyuyor. Bunun sezon başladıktan sonra çok olumlu yansımaları olacaktır.”

TÜRKİYE VE TÜRK FUTBOLU NASIL?

"Artık Türkiye’ye alıştım. Geride kalan iki yılın cebimde olmasının benim için çok iyi olduğunu biliyorum. Neler olacağını daha iyi biliyorum. Türk futbolu, Türkiye Ligi gerçekten zor bir lig.

Çok iyi takımlar var. Daha küçük gözüken takımlar bile futbol oynamaya çalışıyor ve gerçekten iyi oyuncuları var. Ama artık yaşadığım 2 yılım var burada.

Bu tecrübeyle neler olacağını biliyorum. Özel hayatımda da bu böyle. Sahadaki ve saha dışındaki Türk hayat tarzına alıştım. Ve tüm bunlar bu sezon öncesinde benim için bir artı ve bunu avantaj olarak kullanmalıyım.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI