radyobir
radyobir

Van Persie'yle ilgili flaş gelişme

Fenerbahçe'nin tartışılan ve geleceği merak konusu olan dünya yıldızıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı...

30 Kasım 2017 11:20 | Kategori:

Robin van Persie... Türkiye'ye geldiğinde yer yerinden oynamış, Fenerbahçe taraftarı havalara uçmuştu. Ancak, Hollandalı yıldız büyük beklentileri karşılayamadı, sahadaki başarısız futbolunun yanısıra sık sık sakatlanmasıyla da hedef adam haline geldi... Fenerbahçe'deki geleceği tartışılan dünya starıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı...

FIFA, milli takımda sakatlanan Robin van Persie için Fenerbahçe'ye 1.5 milyon euro (yaklaşık 7 milyon TL) maaş ödemesi yaptı. Ödeme, 2012 yılında yürürlüğe giren 'Kulüp Ödeme Programı' çerçevesinde gerçekleştirildi. Sakatlığını atlatan Van Persie'nin maaşını bundan sonraki süreçte ise Fenerbahçe Kulübü ödemeye devam edecek.

Robin van Persie, Hollanda'nın Fransa ile 31 Ağustos'ta oynadığı mücadelenin 64. dakikasında Vincent Janssen'in yerine oyuna dahil olmuş ve sakatlanarak maçı bu şekilde tamamlamıştı.

Fenerbahçe, yıldız oyuncunun sakatlığını daha sonra doktor raporlarıyla belgelendirip, oynamadığı dönemdeki maaşlarının ödenmesi için FIFA'ya başvurmuştu. 1.5 milyon euro'luk ödeme kulübe mali açıdan da destek sağladı.

FIFA'nın 2012 yılında uygulamaya başladığı 'Kulüp Koruma Programı'na göre, milli takımlarda sakatlanan oyuncuların 28 gün ve daha fazla süre sahaya çıkamaması durumunda oynamadığı döneme ait maaşını FIFA ödüyor. Ödenecek sigorta bedeli futbolcunun maaşı üzerinden günlüğü 20 bin euro'yu geçmeyecek şekilde hesaplanıyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI