radyobir
radyobir

Vatandaşlık başvuru sonrasında başvuru sorgu

Ülkemiz kapılarını yabancı uyruklu kimselere açması ile birlikte çok sayıda kişi Türk vatandaşı olma hakkını elde etmiştir. Ancak bu kişilerin sadece belli bir özelliğe sahip olan kimseler bu haktan yararlanabilmektedir.

05 Kasım 2018 14:43 | Kategori:

Ülkemiz kapılarını yabancı uyruklu kimselere açması ile birlikte çok sayıda kişi Türk vatandaşı olma hakkını elde etmiştir. Ancak bu kişilerin sadece belli bir özelliğe sahip olan kimseler bu haktan yararlanabilmektedir. Bu kişiler ise ülkenin çağdaş düzeylere çıkarılması konusunda bir katkı sağlayacağı inanılan kimselerden ibarettir. Bu durumda olan kişilerin başvurdukları alan nüfus ve vatandaşlık genel işleridir.

Vatandaşlık Sorgusu Nasıl Yapılabilir?

Tabii ki vatandaşlık sorgu işlemi yapabilmek için öncelikle vatandaşlık için başvurmuş olmak gerekiyor. Kişilerin vatandaşlıklarının nasıl sonuçlanacağı konusunda bir bilgi alabilmesi nüfus işleri genel müdürlüğünden yapılabilmektedir. Ancak günümüz teknolojisi ve gelişen devlet altyapısı sayesinde vatandaşlık başvurusunda bulunan kişiler online vatandaşlık sorgu işlemi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etmek yerine www.nvi.gov.tr web adresini ziyaret etmesi istisnai durumlar dışında yeterli olabilmektedir.

Vatandaşlık Sorgu İmkanları

Kişiler Türk vatandaşlığını çeşitli yollar ile elde etmektedir. Bu yollardan başında ise evlenerek veya göçmen olarak vatandaşlık kabullerinin onaylanması işlemidir. Burada kişiler hangi seviyelerden vatandaşlık başvurusu yaparsa yapsın yine sorgulama ekranı nüfus işleri genel müdürlüğü olmaktadır. Kişiler arama ile de bu vatandaşlık konusunda bilgi alabilir veya şahsen kurumumuza başvurmaları halinde de yetkililer daha detaylı bilgiler vermektedir. Devlet daireleri haricinde bizim adımıza bu işlemi yürüten herhangi bir kurum veya kuruluş bulunmamaktadır. Bu açıdan kişilerin kendi güvenlikleri nedeniyle kendilerine has bu bilgileri üçüncü şahıslar ile paylaşmamaları doğru olacaktır.

Vatandaşlık Sorgu İşleminde Problem Yaşanması

Türk vatandaşı olmak isteyen kişiler belirli evrakları nüfus müdürlüklerine ilettikten sonra incelemeler ve kolluk kuvvetleri tarafından araştırmalar neticesinde olumlu veya olumsuz yanıtlar ile karşılaşmaktadır. Kişiler bu aşamada vatandaşlık sorgu ekranları üzerinden online olarak bilgi alabilmektedir. Bunun haricinde kişilerin sistem üzerinde bir sıkıntı yaşamaları durumunda direk olarak nüfus müdürlükleri ziyaret etmeleri gerekmektedir.

Sorgu aşamasında internet üzerinden kişilere bazı bilgiler sorulmaktadır. Bu sorular ise Kişinin doğum tarihi yeterli olmaktadır. Birde güvenlik sorusu ile işlem sonuçlandırılmış olacaktır. Sorgula butonu ile kişiler kolay bir şekilde vatandaşlık başvurularının sonucu hakkında bilgi alabilirler. Vatandaşlık başvuru işlemleri olumlu veya olumsuz olmak üzere iki şekilde sonuçlanabilir. Burada ise durumun seyrine göre kişilerin yapacakları detaylar farklılık gösterebilir.

 

Daha detaylı bilgi için Ankara’da faaliyetlerine devam eden ancak Türkiye genelinde de hizmet veren Develioğlu Hukuk’un web adresini inceleyerek her türlü hukuki destek alabilirsiniz.
www.develiogluhukuk.com

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI