radyobir
radyobir

Vatikan'da panik!.. 3 numara suçlu bulundu!..

Avustralya'da cinsel taciz iddiaları nedeniyle yargılanan ve suçlu bulunan George Pell isimli kardinal, bu suçtan hüküm giyen en üst düzey Katolik Kilisesi mensubu oldu.

26 Şubat 2019 05:36 | Kategori: Dünya

Kardinal Pell, 1996 yılında Melbourne katedralinin kilise korosunda görevli olan iki küçük çocuğu taciz etmekle suçlanıyordu.

Jürinin, oy çokluğu ile suçlu bulduğu 77 yaşındaki din adamı, iddiaları reddediyordu.

Dava sürecine kadar Papa'dan sonra dünyadaki en üst düzey üçüncü Katolik din adamı olan Pell, kefaletle serbest durumdaydı.

Vatikan'ın Hazinedarlığı görevini de yürüten Pell'in cezasının gelecek hafta açıklanacağı duyuruldu.



Temyiz başvurusunda bulunan din adamının davası ilk jürinin geçen yıl karara varamaması sonrası yeniden görüldü.

Kardinal Pell nasıl suçlandı?

Savcılık makamı, mahkeme süresince cinsel tacizin bir ayin sonrası gerçekleştiğini savundu.

O dönem Melbourne Başpiskoposu olan George Pell, ayinlerde kullanılan şarabı içerken yakaladığı iki çocuğa, bu olayı bahane ederek cinsel tacizde bulunmakla suçlandı.

Pell'in avukatları ise bu iddiaların "hayal ürünü" olduğunu savundu.



Taciz olayının kurbanlarından bugün hayatta olan kişi, karar sonrası "Bu olayın hayatıma olan etkisini anlamam yıllarımı aldı." şeklinde bir değerlendirme yayımladı.

1970'li yıllara dek kamuoyunda çok az tartışılan merkezinde rahiplerin olduğu cinsel taciz vakaları, 1980'li yıllarla birlikte ABD ve Kanada'daki vakalarla birlikte kamuoyu gündemine geldi.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, geçen hafta Vatikan'da kilise içindeki çocuk tacizleriyle mücadele amacıyla 4 günlük olağanüstü bir zirve düzenlemişti.

Bu zirvenin kapanışında konuşan Papa, çocuklara yönelik cinsel istismarı "çocukların pagan ayinlerinde kurban edilmesine benzetmişti."


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI