radyobir
radyobir

Ve Biden ABD Başkanı!..

ABD'de başkanlık seçimi sonucu belli oldu. Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

07 Kasım 2020 22:17 | Kategori: Dünya

ABD’de başkanlık seçimi sonucu belli oldu. Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

Yeni Seçici Kurul delege sayıları:

Donald Trump: 214

Joe Biden: 273

Trump’ın Seçim İddialarına Twitter Engeli

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde usulsüzlük iddialarını Cumartesi sabahı Twitter’da sürdürdü. Trump’ın peş peşe paylaştığı dört mesajına uyarı koyan Twitter, iddiaları etiket arkasına gizledi.

Trump’ın Twitter’da mesajları şu şekilde:

‘’İnsanlar SAYIMI DURDURUN VE ŞEFFAFLIK TALEP EDİYORUZ diye çığlık atıyordu. (Hukuki Gözlemcilerin sayım odalarına girişleri reddedildiği için)!’’

‘’Seçim günü Salı akşamı 8.00’den sonra on binlerce oy yasadışı olarak alındı ve Pennsylvania ve diğer bazı başa baş eyaletlerdeki sonuçları tamamen ve kolayca değiştirdi. Ayrı bir konu olarak, yüz binlerce oyun yasadışı olarak GÖZLENMESİNE izin verilmedi.’’

‘’Bu AYRICA Seçim Gecesi'nde herkesin kolayca kazandığımı düşündüğü Pennsylvania da dahil olmak üzere çok sayıda eyaletteki seçim sonucunu değiştirdi. Bu da uzun zaman aralıkları boyunca kimsenin gözlemlemesine izin vermeksizin, büyük farkların kaybolmasıyla sonuçlandı’’.

‘’YASAL ŞEFFAFLIĞIN şiddetle ve kabaca izin verilmediği o saatlerde kötü şeyler oldu. Traktörlerin bloke ettiği kapılar ve pencereler, gözlemcilerin sayım odalarını görememeleri için kalın kartonla kaplandı. İÇERİDE KÖTÜ ŞEYLER OLDU. BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER GERÇEKLEŞTİ!’’

Trump’ın peş peşe paylaştığı mesajlar, Twitter’ın seçim tedbirlerine takıldı. Sosyal medya platformu, iddiaların üzerine, görüntülenmesi öncesinde "Bu tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü ihtilaflıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir" etiketi koydu.

Biden'dan Birlik Çağrısı

Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden, 3 Kasım başkanlık seçimlerini kazanacağını söyledi, halka birlik çağrısında bulundu, oy sayımı sürecinde sabırlı olmalarını istedi.

Seçimin sonucunu belirleyecek en kritik eyaletlerde oy sayımı sürerken, Biden Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’la arasındaki farkı giderek açıyor. Oy sayım sürecini Delaware eyaletinin Wilmington kentindeki evinden takip eden Biden, kentte yaptığı konuşmada, "Rakamlar ortada. Net ve ikna edici bir tablo var karşımızda: Bu yarışı kazanacağız” ifadesini kullandı.

Amerikan seçimleri tarihinde şimdiye kadar en fazla oy alan başkan adayı olduğunu söyleyen Biden, "74 milyonun üzerinde oy topladık. Ulusumuzun büyük çoğunluğunu arkamıza alarak bu yarışı kazanacağız” diye konuştu. Biden, her ırk, din ve inançtan rekor sayıda Amerikalı’nın değişimi tercih ettiğini kaydetti.

Sosyal Medya Platformlarından Seçim Önlemleri

ABD’de 3 Kasım seçimlerinin ardından sonuçlarda yaşanan gecikme adayların destekçileri arasında da gerginliğe neden oldu. Bazı eyaletlerde oy sayım merkezlerinin önünde farklı gruplar tarafından protesto gösterileri düzenleniyor.

Bu süreçte sosyal medya şirketleri de platformlarında aldıkları önlemlerle seçimlerle ilgili yanlış bilgilerin ve şiddet çağrılarının yayılmasını önlemeye çalışıyor.

Facebook, Perşembe günü her 10 saniyede 1.000 yeni üye kazanan ve takipçi sayısı bir günde 365 bin kişiye yükselen ‘‘Hırsızlığı Durdurun’’ adlı Facebook Grubu’nun sayfasını kaldırdı. Facebook’a göre Başkan Donald Trump’ın takipçileri tarafından kurulan grup şiddet içerikli iletiler paylaşıyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI