radyobir
radyobir

Ve Bob Dylan sonunda konuştu

ABD'li şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan, Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu ay içinde kendisine verilmesinden sonra ilk kez konuştu.

29 Ekim 2016 08:42 | Kategori: Dünya

Dylan, ödülün kendisine verilmesinin 'nutkunun tutulmasına neden olduğunu' söyledi.

Merkezi İsveç'te bulunan Nobel Akademisi, Dylan'ın Aralık ayındaki ödül törenine katılıp katılmayacağına karar verilmediğini söylemişti.

Dylan ise İngiliz gazetesi Daily Telegraph'a, 'eğer mümkün olursa ödülü almaya gelmeye niyeti olduğunu' belirtti.

Nobel Akademisi, Bob Dylan'ı "Amerikan şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı getirdiğini" belirterek bu ödüle layık bulmuştu.

Ancak Dylan'ın 13 Ekim'deki bu açıklamadan sonra sessiz kalması tartışmalara neden olmuştu.



Nobel Akademisi geçen hafta, bu sessizliği 'saygısızca ve kibirli' diye tarif etmişti.

Ancak Cuma günü, Nobel Akademisi, Dylan'ın Akademi'nin Daimi Sekreteri Sara Danius'u arayarak ona şu açıklamayı yaptığını belirtti: "Nobel Ödülü hakkındaki haber nedeniyle nutkum tutuldu. Bu onura çok değer veriyorum".

69 albümü var

Gerçek ismi "Robert Allen Zimmerman" olan 75 yaşındaki Bob Dylan'ın, "Mr. Tambourine Man'', "All Along the Watchtower", "Like a Rolling Stone" gibi unutulmaz birçok şarkısı bulunuyor.

Bob Dylan, 1962 yılından bu yana toplam 69 albüm yayınlamıştı.

Dylan'ın bugüne dek 11 Grammy ile "Things Have Changed" isimli şarkıyla kazandığı bir de Oscar ödülü bulunuyor.

Bob Dylan, ABD'de 1960'larda ortaya çıkmış olan muhalif ve gelenek yıkıcı şair ve yazarlardan oluşan Beat Kuşağı'nın da temsilcileri arasında.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI