radyobir
radyobir

Ve Denizbank satıldı!..

Emirates NBD Denizbank'ı Sberbank'tan 3.2 milyar dolara satın aldı.

22 Mayıs 2018 08:09 | Güncelleme :22 Mayıs 2018 08:52 | Kategori: Ekonomi

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın iştiraki olan Denizbank'ı Dubaili Emirates NBD'ye satışı gerçekleşti. Satışın toplam 3.2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Yapılan anlaşmaya göre Emirates NBD, müzakerelerin başladığı 31 Ekim 2017 ile anlaşmanın tamamlandığı tarih arasındaki dönem için Sberbank'a faiz ödeyecek.

31 Ekim 2017'den anlaşmanın tamamladığı tarihe kadar DenizBank'ın elde edeceği karlar ise Emirates NBD'nin hesabına geçecek.  

Türkiye, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri ile DenizBank'ın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki düzenleyici otoritelerin onayını gerektiren satış sürecinin 2018 yılı içinde tamamlanması bekleniyor. Sberbank, DenizBank'ın yüzde 99.85'ini elinde tutuyordu.

Sberbank, Denizbank'ı 3 milyar euro civarında bir bedelle 2013 yılında satın almıştı.

Sberbank, 30 Ocak'ta Emirates NBD bankasıyla DenizBank'taki hisselerin satışıyla ilgili görüşmelerin başladığını duyurmuştu.

Kommersant gazetesi bir haberinde satışın toplam 5.5 milyar dolara ulaşabileceğini duyurmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI