radyobir
radyobir

Venedik Karnavalı'nda maskeli saldırı korkusu

Paris'te geçen Cuma akşamı düzenlenen saldırıların ardından Avrupa'da yaşanan güvenlik alarmı, Venedik karnavalını da etkileyebilir.

18 Kasım 2015 07:18 | Kategori: Terör

Dünyanın en ünlü karnavallarından birinin yapıldığı Venedik'te ''terör endişesi'' nedeniyle, etkinliğin simgesi olan maskelerin yasaklanması tartışılıyor.

Venedik'in içinde yer aldığı Veneto Bölgesi Başkanı Luca Zaia, "Venedik Karnavalı binlerce kişiyi çeken bir olay. Karnaval, maske takmak üzerine kurgulanmış bir etkinlik ama biz öncelikle güvenliği sağlamak istiyoruz" dedi.

Zaia, katılımcıların maske ve kostümlerle kimliklerini gizlemelerine dayanan karnavalın, "Teröristler için bulunmaz bir fırsat" olabileceği uyarısında bulundu.

Ocak ayında başlayacak olan karnavalın IŞİD tehdidinin gölgesinde yapılacağını vurgulayan Zaia, "Venedik Karnavalı kapıda ve IŞİD'in İtalya'ya yönelik tehditlerinden sonra ben kendimi hiç de güvende hissetmiyorum" dedi.

Bölge Başkanı bu yüzden, karnaval geleneklerine aykırı olsa da katılımcıların kimliklerini tespit etmek için kontrol noktaları kurulması ve bu noktalardan maskeli geçişe izin verilmemesi gerektiğini söyledi.



Zaia, Venedik Valiliği'yle bu konuda görüşerek, kente karadan giriş yapılan alanlara "kontrol kapıları" kurulmasını isteyeceğini belirtti.

Zaia, "Kontrol noktalarında her katılımcının maskesini çıkarması ve böylece kimliğinin tespit edilmesi, ayrıca metal dedektörlerinden geçmesi gerekir" açıklamasını yaptı.

İtalyan Senatosu Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri de, karnaval maskelerinin olası saldırganlar tarafından gizlenmek amacıyla kullanılabileceği endişesine katılarak, "Venedik Karnavalı riskli bir etkinlik, çünkü maskenin ardında bir terörist olabilir" dedi.

Paris'teki saldırıların ardından İtalya'da güvenlik alarmı, en üst düzeyin bir altı olan seviyeye çıkarıldı. Özellikle başkent Roma'daki hassas noktalarda ve Vatikan'da güvenlik tedbirleri gözle görülür şekilde artırıldı. Sınır güvenliklerinde kontroller artırılırken, Roma sokaklarına ek olarak 700 asker konuşlandırıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI