radyobir
radyobir

Venedik'te görkemli açılış

Dünyanın en eski uluslararası film festivali olan Venedik Film Festivali başladı. Bu yıl 71'nci kez düzenlenen Venedik Film Festivali'nin açılışı Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu'nun "Birdman, or the Unexpected Virtue of Ignorance" filmiyle yapıldı.

28 Ağustos 2014 12:06 | Kategori: Sinema

Filmin yönetmeni Inarritu’nun yanı sıra oyuncuları Michael Keaton, Edward Norton ve Emma Stone da Venedik’teki kırmızı halı törenine katıldı.
Altın Aslan ödülü için yarışacak 20 yapım arasında "Birdman”in yanı sıra Fatih Akın’ın "The Cut” ve Kaan Müjdeci’nin "Sivas” filmleri de bulunuyor.
Festivalin "Venedik Klasikleri" bölümünde ise Ömer Lütfi Akad'ın 1973 yapımı "Gelin" filmi de gösterilecek.
Festival 6 Eylül’de yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

"Tarihi sinemalar süpermarket olmayacak”

Festivalin açılış gecesine sinema dünyasından yıldızların yanı sıra İtalyan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve Kültür Bakanı Dario Franceschini de katıldı.
Gazetecilerin sinema sektörüyle ilgili sorularını yanıtlayan Kültür Bakanı Franceschini, İtalyan sinema sektörünü yeniden canlandırmak için çalıştıklarını söyledi. Franceschini ayrıca, tarihi sinema salonlarının başka amaçlarla kullanılmasına kısıtlama getiren bir kararname imzaladığını da belirterek "(bu salonlar) artık süpermarkete dönüştürülmeyecek” dedi.
1932’den bu yana düzenlenen Venedik Film Festivali’nde bu yıl, "yeterince büyük yıldız isimlerin” katılımının sağlanamadığı gerekçesiyle organizatörlere eleştiri yöneltiliyordu.
Festival direktörü Alberto Barbera ise bu eleştirilere karşılık olarak "Biz kas gösterisi yapmak ya da yarıştan birinci çıkmak için burada bulunmuyoruz. Bizim hedefimiz kaliteli filmleri desteklemek. Ben festivallerin sadece tanınmış isimlerden ya da bir festivalde gösterilmesi beklenen türdeki filmlerden oluşması fikrinden hoşlanmıyorum” dedi.
Jüri başkanı Alexandre Desplat da "Biz yeni sesler, yeni yüzler, yeni konular keşfetmek için buradayız” diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI