radyobir
radyobir

Venezuela'da yeni görüşmeler başladı

Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Venezüellalı yetkililer ve muhalif siyasetçilerin ulusal uzlaşı için yeni bir müzakere turu başlattıklarını ve ayrıntılı tartışmalar için ayrı paneller oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

24 Eylül 2019 06:22 | Kategori: Dünya

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza, muhalefet ile yeni bir müzakere sürecinin başladığını bildirdi.

Arreaza, yaptığı açıklamada "Ulusal Yuvarlak Masa, birkaç gün içinde Venezüella'da barış ve birlikte yaşamaya yönelik spesifik ve kısmi anlaşmalar oluşturması gereken sekiz temel teknik tabloyu kurarak ilerleme kaydetmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberleşme Bakanı Jorge Rodriguez ise panellere, seçimler ve orantılı temsil, toprak bütünlüğü, ABD yaptırımlarının olumsuz etkileri altında üretim, sosyal hizmetler konularındaki inisiyatifler için 20 gün verileceği bilgisini verdi.

Kendisini Venezüella geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da gerçekleştirilen Lima Grubu toplantısında bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla ağustos ayının başlarında yayımlanan kararnameyle Venezüella'nın ABD'deki tüm varlıkları dondurulmuştu.
Venezüella Devlet Başkanı Nicoals Maduro, bu gelişmenin ardından muhalefetle Barbados'ta Norveç'in arabuluculuğunda süren görüşmeleri askıya almıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI