radyobir
radyobir

Video pazarlamada istatistikler çok önemli!

Video pazarlama stratejilerinin belirlenmesi esnasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunların başında gelen ise hazırlanan videonun bir amaca yönelik olmasıdır. Sadece ürün veya hizmeti anlatan bir video ile başarılı bir sonuç elde edilmesi olanaksız. Amaca uygun ve profesyonelce hazırlanmış bir video, pazarlama stratejilerinin birebir gerçeğe uyarlanmasında önemli bir yere sahip.

13 Nisan 2018 11:22 | Kategori: Ekonomi

Bir diğer husus da hedef kitleye yönelik videoların hazırlanmasıdır. İşte bu noktada devreye video pazarlama alanında profesyonelleşmiş olan firmalar giriyor. Vimark gibi video çekim aşamasından pazarlama stratejilerinin oluşturulması ve uygulanması aşamasına kadar tüm hizmetlerin bir arada alınabileceği firmalar, rekabette bir adım öne çıkılmasını sağlayabiliyor.

Hedef kitle odaklı videoların sadece tanıtım videolarından oluştuğunu düşünmeyin. Örneğin fayda videoları, potansiyel müşterileri en çok etkileyen ve satın almaya en çok teşvik eden videolar arasında yer alıyor. ürün ya da hizmete yönelik fayda videoları ile potansiyel müşterilerin reel müşteriye dönüşmesi de mümkün olabiliyor. Konuya dair daha fazla bilgi için https://vimark.com.tr/services/fayda-videolari/adresine tıklayabilirsiniz.

Kurumsal tanıtım videolarının da önemi yadsınamaz. Çünkü ürün ya da hizmet öncesinde firma hakkında araştırma yapanlar, internette öncelikle firmaların kurumsal videolarına göz atıyor. Ayrıca bir firma hakkında video izleyenlerin sayısı, açıklama okuyanların sayısından 4 kat daha fazla! Her gün Facebook’ta 500 milyon insanın video izlediğini d düşünecek olursanız fayda videosundan kurumsal çekimlere kadar tüm video türlerinin ne denli mühim olduğunu anlayabilirsiniz.

Profesyonel Video Pazarlama Ajanslarının Farkı Ne?

Videoların içeriği ise büyük önem taşıyor. Vimark gibi profesyonel firmalar, video pazarlamadaki son istatistiklere de hakim. Dolayısıyla tüm çekimler bu istatistikler doğrultusunda hazırlanıyor. Örneğin ürün ya da hizmete dair videolar mercek altına alındığında, insanların 60 saniyenin altında olan videoları izlediği gerçeği gün yüzüne çıkıyor. Facebook videolarının büyük bölümü ise sessiz izleniyor.

Bu verilere hakim olan Vimark gibi profesyonel firmalar, tüketici davranışlarına hitap eden çekimler hazırlayabildikleri için pazarlama stratejilerine de başarıyı yansıtabiliyor. Ayrıca infografik videolar, event çekimleri, tanıtım videoları, ürün ya da müşteri memnuniyet videoları da hazırlayabiliyor. Pazarlamada doğru malzemeler ile doğru hamlelerde bulunmak için videonun gücünden istifade edin. Başarı odaklı bir strateji için de profesyonel video pazarlama ajanslarından mutlaka yardım alın.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI