radyobir
radyobir

Virüs Hindistan'da polislerin başına bela

Hindistan'da 450'den fazla polis memurunun virüse yakalandığı tespit edildi.

07 Mayıs 2020 09:17 | Kategori: Dünya

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında karantina tedbirlerinin en sıkı uygulandığı 1.3 milyar nüfuslu Hindistan’da polis teşkilatı içinde virüs vakalarının sayısı tırmanıyor. Ülkede son günlerde yüzlerce polis memuruna Corona virüsü teşhisi konulduğu belirtiliyor.

Hindistan’da halkın 'evde kal' çağrısına uymasını sağlamak amacıyla yaklaşık 3 milyon polis memuru görev başında.

25 Mart'tan bu yana sosyal mesafe ve izolasyon tedbirlerinin uygulandığı ülkede krizin ilk dönemlerinde bazı emniyet güçlerinin köylerine dönmek için yola çıkan mevsimlik göçmen işçilere copla sert müdahale ettiğini gösteren görüntüler tartışma yaratmıştı.

Toplam vaka sayısının 50 bini aştığı Hindistan’da 6 Mayıs itibariyle 450'den fazla polis memurunun Corona testi sonucunun pozitif çıktığı kaydedildi. Adını vermek istemeyen bir yetkili virüs sebebiyle 4 polis memurunun yaşamını yitirdiğini söyledi.

En az altı eyalette emniyet amirleri, virüse yakalanma korkusuyla hastalık izni talebinde bulunan polislerin sayısının her geçen gün arttığını söylüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI