radyobir
radyobir

Yahya Kemal oratoryosu 2 Mayıs'ta

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu"nun dünya prömiyeri ile İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

27 Nisan 2015 14:08 | Kategori: Kültür & Sanat

İDOB sanatçısı piyanist Aydın Karlıbel’in bestelediği eser; dört solist, Türk sazları, koro ve orkestrayı büyük bir uyum içinde bir araya getiriyor, gelenekselle çağdaşı 
birleştiriyor.

Özgecan Gençer, Nesrin Gönüldağ, Bülent Külekçi ve Caner Akgün’ün solist olarak yer aldığı oratoryonun orkestra şefi Serdar Yalçın; koroyu Arda Agoşyan hazırladı. 
"Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu” 2, 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde, saat 20.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Sahnesi’nde izlenebilir. 

Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu:

Aydın Karlıbel tarafından dört solist, Türk çalgıları, koro ve orkestra için bestelenmiş olan Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu, 2008 yılında, şairin vefatının 50. yıldönümünde 
tamamlanmıştır. Şairin "Kökü mazide olan ati” düşüncesinin ışığında, konu olarak Türk tarihini ve İstanbul’u işleyen on beş bölümlük oratoryo, eski şairlerimizden Fuzuli, Baki ve Piri Reis’ten seçmeleri içermekte, gelenekselle çağdaşı birleştirmektedir. Mütareke dönemi ve İstiklal Savaşı yıllarında Milli Mücadele’nin ateşli bir destekçisi olan şair Yahya Kemal’in ismini taşıyan oratoryonun bölümlerinde hatıraları terennüm edilen, Çanakkale Zaferimiz’in 100. yılında kahraman şehitlerimizin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatıralarını sonsuz rahmet, şükran ve saygıyla anmaktayız.

                                                                                                                                        Dr. Aydın Karlıbel

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI