radyobir
radyobir

Yangın 100 hektar alana yayıldı!..

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesi yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi

11 Eylül 2017 08:51 | Güncelleme :11 Eylül 2017 08:54 | Kategori: Yaşam

Bugün öğlen saatlerinde Çukurca Beldesi Ballıca mevkiinde ormanlık alanda  henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra çeşitli il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de müdahalede bulundu. Havadan helikopterlerin de katıldığı söndürme çalışmalarında rüzgarın etkisiyle yayılan yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı bildirildi.

YANGIN 100 HEKTARLIK ALANA YAYILDI

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesi yakınlarında çıkan orman yangını halen kontrol altına alınamadı. Çukurca Beldesi Ballıca mevkiinde öğlen saatlerinde başlayan yangının rüzgarın etkisi ile yayıldığı ve yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, çeşitli illerden gelen itfaiye ekipleri ve 6 helikopterle yangına müdahalede bulunulduğunu söyledi. Helikopterlerin havanın kararmasıyla ayrıldıklarını belirten Oktar, "60 arazöz, yüzlerce işçiyle yangını kontrol altına alma çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bu arada yangın bölgesine yakın olan Kızılsaray Yaylası'nda bulunan evler boşaltıldı, hayvanlar güvenli alanlara götürüldü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI