radyobir
radyobir

Yanlışlıkla cadde sahibi oldular!..

ABD'nin California eyaletinden bir çiftin, vergilendirme sürecindeki hata nedeniyle San Francisco'nun en pahalı caddelerinden birini cüzi bir tutar karşılığında satın aldığı bildirildi.

09 Ağustos 2017 04:32 | Kategori: Dünya

Mercury News sitesinde yayınlanan haberde, San Francisco kent yönetiminin 2015’te şehrin prestijli semtlerinden Presidio Terrace’ta bir caddeyi, mahalle sakinlerinin yılda yalnızca 14 dolar olan vergiyi 30 yıl boyunca ödemedikleri gerekçesiyle açık arttırmaya çıkarmayı kararlaştırdığı belirtildi.

Habere göre vergi faturaları yanlışlıkla Presidio Terrace sakinlerinin kurdukları birliğin eski üyesinin adresine gönderildi. Sonuçta göçmen bir çift olan Tina Lam ve Michael Cheng, sadece 90 bin dolar karşılığında prestijli bölgenin sahibi oldu.


CBS kanalının haberine göre bölgedeki gayrimenkuller, ünlü siyasilere ve senatörlere ait. Buna rağmen Tina ve Michael, caddeyi geri satarak kar etme niyetinde olmadıklarını açıkladı. Tina, sadece cadde üzerinde bulunan 120 araçlık park yerlerinden ücret almayı düşündüklerini belirtti.

Tina, "Burada kendime malikâne alamam, fakat caddeye sahip olabilirsem, bundan mutluluk duyarım” ifadelerini kullandı. Genç kadın ABD’ye üzerinde yalnızca bir valiz eşyayla göç ettiğini de sözlerine ekledi.

Presidio Terrace’ta gayrimenkul sahipleri, anlaşmanın geçerli olup olmadığının kontrolü için yerel yönetime başvurdu. Habere göre ilk duruşma önümüzdeki ekimde yapılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI