radyobir
radyobir

Yapay zeka kontrolden çıkabilir

Yapay zeka üzerinde çalışan şirketlerin başkanı Elon Musk, insanlığın tehlikeyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Girişimci, yapay zekaya sahip makinelerin önümüzdeki beş yılda kontrolden çıkabileceğini ve "tehlikeli bir şeyin" yaşanacağını belirtti.

27 Kasım 2014 14:20 | Kategori:

The Washington Post gazetesinin verdiği habere göre SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin başkanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaşanan internet tartışmasında, belirsiz bir yorumda bulundu. "Önümüzdeki beş yılda gerçekten de tehlikeli bir şey yaşanabilir” diye yazan işadamı, bununla birlikte hiçbir delil veya izahat sunmadı. Üstelik yorumu kısa bir süre sonra silindi, ancak sosyal ağ kullanıcıları bu mesajı kopyalamayı başardı.
Dünya’nın geleceğinin tehlikede olduğunu ifade eden uzman, "Yapay zeka üretimi alanındaki önde gelen şirketler güvenliği sağlamak için birçok adım attı. Yani tehlike olduğunu kabul ediyorlar. Ancak dijital süper zekayı oluşturup kontrol edebileceklerine ve istenmeyen biçimlerinin internete sızmasını önleyeceklerine inanıyorlar. Gelecek gösterecek” yorumunda bulundu.
Girişimci, somut tehlike kaynaklarını göstermedi ancak insanların dikkatini bu konuya çekmeleri ve çözüm üzerinde odaklanmaları için çağrıda bulunan diğer uzmanlara atıfta bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI