radyobir
radyobir

Yarbay hakkında disiplin soruşturması!..

Beytüşşebap'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili normal prosedüre uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nca disiplin soruşturması açıldı. Yarbay Alkan görev yaptığı Jandarma Okullar Komutanlığı'nda cenazede yaşananlarla ilgili yazılı veya sözlü ifade verebilecek. Bir yetkili Hürriyet'e, "Soruşturma askeriyenin normal prosedürü gereği açılmıştır. Soruşturma açılıp ifade vermesi suçlu olduğu anlamına gelmez. Yarbay, ifadesinde neler yaşandığını anlatacaktır. Konunun sonuçlanmasını beklemek gerekir" dedi.

26 Ağustos 2015 10:07 | Kategori: TSK

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye Fatih Mahallesi’ndeki evinin önündeki taziye çadırında dualar okunurken taziye ziyaretleri de 3’üncü günde devam etti. Taziye ziyaretinde bulunanlar arasında Osmaniye Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Kara ve MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de vardı. Bir ara fenalaşan Yarbay Mehmet Alkan’a sokağın başında bekleyen ambulansta müdahale edildi. Uzun bir süre dinlenmeye çekilen Yarbay Mehmet Alkan’ın sağlık durumu iyi.  

‘PLANLI DEĞİL HİÇBİR ŞEY’

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Deniz Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan dualar sonrası taziyeleri kabul ederken Hürriyet’in sorularını yanıtladı. "Cenazeyi gördünüz, fotoğrafları da gördünüz, her şey ortada. Kardeşimizin cenaze namazını bile kılamadık” diyen Mustafa Alkan, kardeşi Yarbay Mehmet Alkan’ın cenazeye üniformasıyla katılmasına yönelik eleştirilere, "Düğününe de üniforma ile katılmıştı. Planlı değil hiçbir şey” yanıtını verdi. Alkan, "İçimiz yanıyor. Ötesi var mı?” dedi.

Cenazede çıkan olaylarla ilgili Osmaniye’de dün gözaltına alınan 3 kişiden Mehmet Asker "Adli kontrol şartı”yla serbest bırakıldı. Nail Toplu ve Melih Avşar tutuklanarak Osmaniye T Tipi Cezaevine gönderildi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI 

Yarbay Mehmet Alkan’la ilgili normal prosedüre uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nca disiplin soruşturması açıldı. Yarbay Alkan görev yaptığı Jandarma Okullar Komutanlığı’nda cenazede yaşananlarla ilgili yazılı veya sözlü ifade verebilecek. Bir yetkili Hürriyet’e, "Soruşturma askeriyenin normal prosedürü gereği açılmıştır. Soruşturma açılıp ifade vermesi suçlu olduğu anlamına gelmez. Yarbay, ifadesinde neler yaşandığını anlatacaktır. Konunun sonuçlanmasını beklemek gerekir” dedi. Yarbay Alkan’la ilgili disiplin soruşturması açılabileceğinin sinyalini İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Hürriyet’e yaptığı açıklamadaki "Kendisine şehit gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak üniformalı birisinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” sözleriyle vermişti. 

Davutoğlu: Vakarı kaybetmemeli 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yarbay Mehmet Alkan’ın, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenindeki sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Zor günlerden geçiyoruz. Ola ki art niyetli provokasyonlar varsa, bu olayı kastetmiyorum, vakar içinde davranılması gerekir. Askerimizin subayımızın şuuru bu. Orada kardeş acısıyla bu sözlerin ifade edildiğini düşünüyorum, insani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum ama subayların en derin acılara vakarla yaklaşabilecek dimdik duracak şekilde yetiştirildiklerini de biliyorum. Zor zamanlarda vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir.”
 
CHP Sözcüsü Haluk Koç: 

"Daha 32 yaşında, fidan gibi genç, hayatının baharındaydı. İki ağabeyi de asker, birini adı Mustafa, astsubay, birinin adı Mehmet, yarbay. Mehmet yarbay kardeşinin cenazesinde adeta Türkiye'nin sesi oldu. Bilinsin ki bugün Türkiye'de yaşayan her aile aynı şekilde düşünüyor, aynı şekilde hissediyor. Mehmet Yarbay, 'düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonsuza kadar savaş demeye başladılar' dedi. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabayla gezip, bir de 'şehit olmak istiyorum' diyorlar. Böyle bir şey yok. Bu isyanı herkes duydu. Herkes bilsin, bu cümleler harfi harfine bizim de düşüncelerimiz. MYK olarak kelime kelime aynı milletimiz gibi biz de altına imza atıyoruz. Ne yazık ki bu ülkenin Cumhurbaşkanının bu sözlere verecek bir hiçbir cevabı yok. Mehmet Yarbay çok büyük bir acı ile böyle bir feryatta bulundu. Bir kısım medya, troller ve bir dolu alçak kendisine hakaret etti. 'PKK'lı dediler, 'terörist' dediler, mezhep sorgulamasına kalktılar, itibarını linç etmek istediler. Bakın şu alçaklara, bu millet şehitlerine ve şehit yakınlarına asla hakaret ettirmez, o şehit yakınlarına hakaret eden karşılarında önce Türk milletini ve bizi bulur."

Bahçeli: Bir yarbayımız şerefsizlerin... 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili şunları söyledi: Yarbay Mehmet Alkan, şehit edilen kardeşi Ali Alkan’ın tabutuna sarılıp tepkisini gösterirken, saray yönlendirmeli AKP troller iftira yarışına girmiştir. Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup "ne mutlu şehit anaları” nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AKP’nin yenilmiş Türkiye'si. Şehide kelle diyen ahlaksızlar, PKK’yı başımıza çıkaran hainler, öcalan’a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler, şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır.
 
Yalçın Akdoğan: Üniforma içindeki bir insan... 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdoğan, şehit kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözlerle Türkiye'nin gündemine oturan Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili konuştu. Akdoğan 'Üniforma içindeki bir insanın bunu yapmaması gerekiyordu' dedi.
 
HDP’den Yarbay yorumu: Acıyla empati kursunlar 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, şehit kardeşi Ali Alkan’ın cenazesindeki tepkisiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan’a yönelik "linç girişiminin” utanç verici olduğunu belirterek, "Klavye başında oturup AKP Genel Merkezi’nden maaş alan ucuz kahramanların anlayamayacakları bir pozisyonda bulunuyor. Savaş gerçekliğini kardeşini yitirerek, en derin şekilde iliklerine kadar hissediyor” dedi.

Kahramandır, eyvallahı yoktur

Yarbay Mehmet Alkan, 1972 yılında Malatya’da doğdu. Harbiye’ye askeri liseden değil sivil liseden giden Alkan, 1990 yılında Osmaniye Atatürk Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl Kara Harp Okulu’na girdi, 1994’te Harbiye’den mezun oldu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Alkan, meslek yaşamının büyük bölümünü Güneydoğu’da geçirdi, bölgede Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı yaptı. Güneydoğu’da geçen 9 yılın ardından, meslekteki başarılarının ödülü olarak Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Devre arkadaşlarının "Kahramandır, kimseye eyvallahı yoktur. Olmayacak bir şey istenirse yapmaz” diye anlattığı Yarbay’ın, bu nedenle dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı ile tartıştığı ve bir dönem Denizli Çivril’e sürgün gönderildiği belirtiliyor. Yarbay Alkan, son olarak Ankara’daki Jandarma Okulları’nda öğretmenlik yapıyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI