radyobir
radyobir

Yardım paketinde ilerleme sağlandı

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti üst düzey yetkilileri aylardır bir çözüme kavuşturulamayan koronavirüs yardım paketi ile ilgili önemli ilerleme sağlandığını açıkladı.

16 Aralık 2020 07:57 | Kategori: Dünya

Cumhuriyetçi Parti Senato Grup Başkanı Mitch McConnell gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sonuca giderek daha da yaklaşıyoruz. Yakın zamanda uzlaşmaya varacağımız konusunda iyimserim" dedi.

Kongre'nin üzerindeki yardım paketi baskısı giderek artarken McConnell ve Cumhuriyetçi Parti Temsilciler Meclisi Grup Başkanı Kevin McCarthy salı günü Demokrat Partili mevkidaşları Chuck Schumer ve Nancy Pelosi ile iki kez bir araya geldi.

Henüz bir karara varıldığı açıklanmadı ancak McCarthy, "Bence doğru yolda ilerliyoruz. Bunu başarmanın mümkün olduğuna inanıyorum. Bu konuda girişimler devam ediyor. Çalışmaya devam." dedi.

İkinci görüşmenin ardından Schumer "İlerleme sağlıyoruz ve yakın zamanda sonuca ulaşacağımızı umuyorum. Bence iki taraf da bir anlaşmaya varmayı gerçekten istiyor" dedi.

İki görüşme de yaklaşık bir saat sürerken ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de toplantılara telefonla katıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI