radyobir
radyobir

Yargıç fena fırçaladı!.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, helikopter teknisyeni Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ifade verdi. Özsıcak'ın ifadesi sırasında diğer sanıklar ellerindeki kağıt kalemlerle aralarında yazıştı. Bunu gören Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ 'Size kalem kağıdı savunma yapın diye verdik. Aranızda yazışın, haberleşin diye değil' diyerek uyarıda bulundu.

08 Mart 2017 12:43 | Kategori:

Duruşmanın bugünkü oturumu tutuklu askerlerden helikopter teknisyeni Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak’ın ifadesinin alınmasıyla başladı. Astsubay Özsıcak, ifade vermeye başladıktan kısa bir süre sonra subayların ellerindeki kağıt kalemlerle kendi aralarında yazıştıklarını gören mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ, "Size kağıt, kalemi savunma yapın diye verdik. Aranızda yazışın, haberleşin diye değil. Kağıt, kalemleri toplayacağımız gibi hakkınızda gerekli işlemi yaparız" diyerek uyarıda bulundu.

ÖZSICAK: OLAYIN NERESİNDE OLDUĞUMUZU BİLMİYORDUK"

Daha sonra ifadesinin alınmasına başlanan Astsubay Aydın Özsıcak, helikoptere binerken telefonlarını kapattıklarını, kimsenin kendilerine Marmaris’teki görev ile ilgili bilgi vermediğini söyledi. 

Astsubay Özsıcak, "Bütün mal varlığıma el konulduğu için avukat tutamadım. Helikopterde silahlı askerleri görünce bir şeyden şüphelenmedim ve görev için orada bulunduğumu düşündüm. Marmaris üzerine gittiğimizde bir el silah sesi duydum. 15-20 dakika Marmaris üzerinde uçtuktan sonra uzaklaştık. Çünkü yakıt sıkıntısı yaşamaya başladık. Gün içinde uçuş yaptıktan sonra bir de gece görevinde sabaha kadar çalıştık ve çok yorgunduk. Gaziemir’e geldik, teslim olduk. 

"ÖĞRENİNCE ŞOKE OLDUM"

Ancak, hala olayın ne olduğunu, olayın neresinde olduğumuzu bilmiyorduk. Hala da neler olup bittiğini kavrayabilmiş değilim. Sonra Cumhurbaşkanı’na yönelik bir operasyon içinde olduğumuzu öğrenince şoke oldum. Ben, sadece VIP görev olduğunu biliyordum. Ancak yaralı olduğunu öğrenince kafam karıştı. Ben bakımcıyım, verilen görev gereği oradaydım. Biz kendi çapımızda helikopterin arızası ile uğraştık. FETÖ üyesi değilim" dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN HELİKOPTERİNDEN PARÇA SÖKMEDİM"

Mahkeme Başkanı Baştoğ’un Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili sorusu üzerine Astsubay Özsıcak, "Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden parça sökmedim. Sadece bir parçayı incelerken görüntüledim. O olayla ilgili de hakkımda takipsizlik kararı verildi" dedi.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Astsubay Üsçavuş Murat Gösterit’in ifadesinin alınmasıyla sürdü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI