radyobir
radyobir

Yargılanırken cezaevinde 3 oda hazırlanıyor!..

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı yürüyüşün 12. gününde yürüyüşe başlamadan önce yaptığı açıklamada "Bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde özel yer, üç oda hazırlanıyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor, ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi ve bizim bu yürüyüşümüze de haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi" dedi.

26 Haziran 2017 11:54 | Kategori:

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe devam ediyor. Konakladığı Bolu'nun Dağkent mevkisinde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 12'nci gününe geldiğini, adalet için yürüdüklerini belirtti.  Kılıçdaroğlu, "Ülkeye adalet gelsin istiyoruz, adaletli bir Türkiye istiyoruz, hukukun üstünlüğünü, birlikte yaşamayı istiyoruz." dedi.

Dün aldıkları bir duyuma üzüldüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde özel yer, üç oda hazırlanıyor. Ufak tefek eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor, ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi ve bizim bu yürüyüşümüze de haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı, nerede kalacağı belirleniyor, odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor. Ankara'dan geliyorlar, odalara bakıyorlar nedir, ne değildir diye. Dolayısıyla bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bize gösterdi. 12'nci günde yolumuza devam ediyoruz."

Kılıçdaroğlundan Adalet Yürüyüşünün 12. gününde çarpıcı açıklamalarKonuşmasının ardından yürüyüşüne başlayan Kılıçdaroğlu, kortejde bulunan engellilerle bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu'na, yürüyüşü sırasında yoldan geçen bazı vatandaşlar da korna çalarak destek veriyor.

İLK ETAPTA 5.5 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından D-100 Karayolu’nda Bolu Dağı’na doğru yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu’na, bir kısmı kamp alanında çadırlarda, bir kısmı karavanlarda ve araçlarda, bir kısmı da sabah otobüslerle gelen partililer ile vatandaşlar eşlik etti. Kılıçdaroğlu, bir süre elinde 'Adalet' yazılı dövizle, yanında bir grup engelli ile birlikte yürüdü.

Kılıçdaroğlu’na kızı Aslı Nadir, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile onun nişanlısı Mine Alşan da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Dağkent’ten çıkarken İstanbul’a 232, Düzce’ye 38 kilometre mesafe kaldığını gösteren tabelayı geride bıraktı.

Kılıçdaroğlu’na yol üzerinde bazı vatandaşlar ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler ve Türk bayraklarıyla destek verdi. Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini bekleyen bir grup köylü kadın ile sohbet ederek bayramlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, yaşlı bir kadının elini öptü. Kılıçdaroğlu, bir ara kendisini destekleyen bir grup çocukla da birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu, 12’nci günün ilk etabında Abant Kavşağı’na kadar 5.5 kilomete yürüyerek burada mola verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI