radyobir
radyobir

Yarım saatte göle döndü!..

Antalya'nın Elmalı ilçesinde yarım saat süren yağmurun sebep olduğu sel suları yer yer 1 metreye kadar yükselirken, 12 ev su altında kaldı, yaklaşık 450 dönüm alanda sera içindeki ürünler büyük zarar gördü.

07 Ağustos 2018 07:31 | Kategori: Yaşam

Can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde tahmini zararın 15 milyon Tl civarında olduğu tahmin edilirken Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyledi. 



Antalya’nın Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan kısa süreli sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Elmalı’ya bağlı Salur, Yalnızdam, Yapraklı, Eskihisar ve Yılmazlı Mahalleleri yağmur sonrası oluşan selden en fazla zarar gören mahalleler oldu.



Yağmur nedeniyle bazı mahallelerde su 1 metreye kadar yükselirken, çok sayıda örtü altı sera ve tarım alanları da sular altında kaldı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ise yaşanmadığı öğrenildi.Sel sebebiyle kayıp olan bir vatandaşın ise kendi imkanlarıyla yüksek bir tepeyle çıkarak kurtulmayı başardığı bildirildi. 



Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Salur ve Yılmazlı Mahallelerinde sel sularının afete döndüğünü belirterek " Bugün Akşam üzeri 18.00 saatlerinde ilçemizde yaşanan sağanak yağış Salur ve Yılmazlı mahallelerimizde sele, yolların kapanmasına ve tarım arazilerinin büyük zarar görmesine neden olurken bazı evlerde su baskını meydana geldi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI