radyobir
radyobir

Yasadışı dinleme faaliyetine ilişkin deliller silinmiş

RT Ajansı'nın internet kullanıcılarının haklarını savunan Elektronik Sınırlar Vakfı EFF'yi kaynak göstererek geçtiği haberde, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'nın Amerikan vatandaşlarına yönelik olarak uzun yıllardan bu yana sürdürdüğü yasadışı izleme ve dinleme faaliyetlerine ilişkin delilleri imha ettiği bildirildi.

04 Haziran 2014 14:27 | Kategori: ABD

EFF avukatları konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda, ilgili kurum tarafından uzun yıllar boyunca sürdürülmüş olan yasadışı casusluk faaliyetine ilişkin tüm delillerin hükümet tarafından silindiğine dair hiçbir kuşkunun bulunmadığını ifade ederek, çok sayıdaki kullanıcının telefon konuşmalarının ve internet yazışmalarının Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı personelleri tarafından yasadışı bir şekilde kaydedildiğini ve söz konusu kurumun ilerleyen zamanlarda bu kayıtları sildiğini söyledi.
Delilerin silindiğini kanıtlayan söz konusu bilgiler, Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde devam etmekte olan Jewel Davası’na ilişkin olarak görülen duruşma esnasında Elektronik Sınırlar Vakfı EFF’nin avukatları tarafından mahkeme heyetine sunuldu.
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’ya ve oğul George Bush’un başkanlık yaptığı dönemde atanmış olan bazı üst düzey yetkililere karşı EFF avukatları tarafından açılmış olan Jewel Davası’nda davacı taraf, ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan AT&T’nin kendi müşterisi Carolyn Jewel’i yasadışı bir şekilde izlediğini iddia ediyor.
RT Haber Ajansı’na konuşan EFF avukatı, verdiği demeçte, ‘‘2006 – 2009 döneminde gerçekleştirilen yasadışı telefon dinleme faaliyetlerine ve 2004 – 2011 döneminde gerçekleştirilen yasadışı internet izleme faaliyetlerine ilişkin tüm kayıtlar hükümet tarafından silinmiştir’’ dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI