radyobir
radyobir

Yaz aylarında alerji göz önünde

Gözünüzde kaşıntı, kızarıklık, şişlik, yanma ve sulanma varsa dikkat!

19 Temmuz 2017 22:58 | Kategori: Sağlık

Yaz aylarında sıklıkla karşımıza çıkan göz alerjilerinin en yaygın görülen tipi gözün ön yüzeyinde oluşan Alerjik Konjonktivit’tir. Mevsimsel olarak karşımıza çıkan bu hastalıkta gözler; toz, güneş ve polen gibi bir alerjene maruz kaldıktan sonra kızarır, sulanır bazen de çapaklanır.
 
Bu gibi durumlarda mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğinin altını çizen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Sönmez, tanının genellikle hastanın öyküsüne bağlı olarak gözlerin biyomikroskopla muayenesi sonrasında konulduğunu ve daha sonra tedavi yöntemine karar verildiğini söyledi.
 
Göz alerjilerinin en yaygın görülen tipi ‘Alerjik Konjonktivit’tir. İlkbahar ve yaz aylarında sıklıkla karşımıza çıkan bu hastalıkta gözler;  toz, güneş, polen gibi bir alerjene maruz kalır. Bunun sonucu gözlerde kızarma, sulanma ve bazen de çapaklanma meydana gelir. İşte bu belirtilerin nedeninin gözün konjonktiva tabakasından salgılanan histamin isimli kimyalar olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Sönmez, bakteri veya virüs kaynaklı enfeksiyöz konjonktivitlerin aksine, alerjik konjonktivitlerin bulaşıcı olmadığının altını çizdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI