radyobir
radyobir

Yazın estetik olmaz demeyin

Yaz aylarında estetik operasyonunun yapılamayacağını düşünen kişiler, havaların soğumasını bekler. Bilinenin aksine, bazı operasyonlar yaz aylarında da yapılabilir. Özel Ankara HLC Plastik ve Rekonstrüktif Merkezi Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özerk Demiralp, kamuoyunun merak konusu olan "Yaz aylarında hangi estetik işlemleri yaptırılabilir?" sorusuna değindi.

24 Mayıs 2018 12:12 | Kategori: Sağlık

Yoğun iş temposunda estetik operasyonu için zaman ayırmak oldukça zor. Yaz aylarındaki izin döneminizi güzel bir şekilde planlayıp, yeni bir formla iş hayatınıza dönebilirsiniz.

Burun ameliyatı (Rinoplasti) ülkemizde en sık yapılan estetik cerrahi işlemidir. Ameliyattan sonraki dönemde gözlük kullanımındaki zorluklar ve terlemenin alçıya olan etkisi nedeniyle ameliyat olunmasını soğuk aylarda önerilirken, son yıllarda buruna basmayan gözlükler ve termosplint gibi atellerin kullanıma girmesiyle yaz aylarında da bu operasyonu rahatlıkla yapabilmekteyiz.

Liposuction ve karın germe operasyonunu tüm mevsimlerde yapabiliyoruz. Bu ameliyatları, yaz aylarında olan hastaların en büyük endişesi yaklaşık bir ay korse kullanımı ve güneşe maruziyet sonucu izlerin belirgin olma ihtimali. Son yıllarda ince korselerin kullanımı ve yüksek faktörlü güneş koruyucuların etkin koruma sağlamasıyla bu şikayetler oldukça azalmıştır.

Yaz ayları özellikle meme ameliyatları için birden çok avantaj sunmaktadır. Kolay pansuman yapılabilme, kalın kıyafetlerin giyilip çıkarılmasındaki zorluğun ortadan kalkması ve bu hareketlerin meme kası üzerindeki negatif etkisi bu mevsimi diğer aylara oranla daha üstün kılmaktadır.

Son olarak özellikle çocuklarda sık yapılan bir cerrahi işlem olan kepçe kulak ameliyatı, sömestr tatilinde okullarını aksatmadan rahatlıkla yapabileceğimiz bir cerrahi işlemdir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI