radyobir
radyobir

Yemen saldırısı teknik hata

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'in başkenti Sana'nın güneyindeki otele gerçekleştirilen hava saldırısının bir hata olduğunu kabul etti.

27 Ağustos 2017 08:43 | Kategori: Dünya

Saldırı sırasında birçok sivilin hayatını kaybettiğine yönelik haberlerin ardından olayı soruşturan koalisyonun sözcüsü Albay Turki el Maliki, yaptığı açıklamada "Husilerin sivil halkı canlı kalkan olarak kullanarak askeri tesislerini konut bölgelerinde kurmaları sonucunda yapılan teknik hata, istenmeyen bir olaya neden oldu” ifadelerini kullandı.

Otelin doğrudan isabet almadığını da belirten el-Maliki, koalisyon adına hava saldırısında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve kurulan özel komisyonun zararların boyutunu hemen değerlendirmeye başlayacağını kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI