radyobir
radyobir

Yeni başbakan güzelliğiyle büyüledi

İzlanda'da gerçekleşen erken seçimlerin ardından kazanan Yeşiller Partisi oldu. Ülkenin yeni başbakanı 41 yaşındaki Katrín Jakobsdóttir görevine başladı. 41 yaşındaki yeni başbakan polisiye edebiyat uzmanı olarak da biliniyor.

01 Aralık 2017 06:36 | Kategori: Dünya

İzlanda Yeşil-Sol hareketin 41 yaşındaki lideri Katrin Jakobsdottir, İzlanda başbakanı olarak 30 Kasım itibarı ile görevine başladı. Yaklaşık 330 bin nüfuslu küçük ada ülkesi İzlanda'da Parlak Gelecek Partisi dokuz aydır görevdeydi. Parti koalisyondan çekildiğini açıklamış ardından merkez sağ hükümet düşerek erken seçim kararı alınmıştı.

Başbakan Bjarni Benediktsson'un babası Benedikt Sveinsson'un, pedofiliden hüküm giyen birinin aklanması için girişimde bulunduğuna yönelik iddiaların ardından Parlak Gelecek Partisi koalisyondan ayrılma kararı almıştı.

Seçimlerden sürpriz bir sonuç çıktı ve İzlanda'da sandıktan sol ağırlıklı Yeşiller partisi birinci parti olarak çıktı. Ülkenin yeni başbakanı da Katrín Jakobsdóttir oldu. 41 yaşındaki yeni başbakan çevreci ve polisiye edebiyat uzmanı olarak da biliniyor.

DÜNYANIN TEK YEŞİL BAŞBAKANI

Jakobsdottir, eski bir gazeteci ve 2008’deki ekonomik çöküşün hemen ardından gelen İzlanda’nın ilk sol eğilimli hükümetinin de eğitim bakanı idi.

Jakobsdottir, İzlanda’nın yeşil hareketten gelen başbakanı olurken dünyada da görevde olan tek yeşil başbakan durumunda.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI