radyobir
radyobir

Yeni başbakan Suda oluyor

Japonya kabine genel sekreteri Yoshihide Suga'nın bugün ilerleyen saatlerde düzenleyeceği basın toplantısında iktidar partisi LDP'nin başkanlığı ve başbakanlık için aday olması bekleniyor. Suga'nın kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

02 Eylül 2020 09:21 | Kategori: Dünya

Reuters'a konuşan bir kaynak uzun süredir Başbakan Shinzo Abe'nin yardımcısı olarak görev yapan Suga'nın Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) başına geçmek istediğini yakın çevresine söylediğini ifade eti. Meclisteki çoğunluğundan dolayı LDP'nin başına geçen kişi başbakanlık koltuğuna da oturacak.

Japonya tarihinin en uzun süreli başbakanı Shinzo Abe, kötüleşen sağlık durumu nedeniyle istifa etmeye karar verdiğini söylemişti.

Suga'nın basın toplantısının TSİ 1100'de gerçekleşmesi planlanıyor.

Suga'nın rakipleri arasında eski savunma bakanı Shigeru Ishiba ve eski dışişleri bakanı Fumio Kishida bulunuyor ancak Suga bu adaylar arasında öne çıkmış durumda.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI