radyobir
radyobir

Yerde köpekler, havada İHA'lar bomba arayacak

Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde yetiştirilecek bomba arama köpekleri yavru iken özel eğitimden geçirilecek.

19 Ekim 2015 12:53 | Kategori:

Emniyet, eldeki 34 köpeğin ise acilen bomba eğitiminden geçirilerek mitinglerde kullanılmasına karar verdi.

Bomba arama konusunda uzman olan bu köpekler miting alanında ve çevresinde canlı bomba ve şüpheli paket arayacak. Canlı bombalar ve şüpheli paketlerdeki bombaların tespit edilmesi halinde ise etkisiz hale getirilecek.

Polisin elinde halen toplam 289 eğitimli köpek bulunuyor. Bu köpeklerden 143’ü uyuşturucu madde ve banknot, 7’si kaçak çay ve tütün, 2’si silah ve mühimmat, 51’i asayiş ve devriye, 66’sı bomba, 4’ü ceset aramada, 9’u özel operasyonlar için ve 7’si de şehir içinde iz takip amacıyla kullanılıyor.

Yeni yetiştirilecek köpeklerle bomba aramada kullanılan dedektör köpek sayısı artırılacak. Emniyet mitinglerden önce toplanma alanlarında da köpeklerle bomba araması yapacak. Alanda miting tamamlanana kadar bomba arama köpekleri bekletilecek. Miting alanına sonradan giren şüphelilerin de tespiti sağlanacak.

İHA DA ALINACAK

Mitinglerde şüpheli şahısların tespiti amacıyla insansız hava araçları da kullanılacak. Miting alanına sonradan usulsüz bir şekilde girdiği tespit edilen şüpheli kişilere ekipler tarafından müdahale edilecek. Bu kapsamda emniyete İHA alımı da yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, şu an elden atılan mini-İHA sistemlerini kullanıyor. İstihbarat amaçlı kullanılan mini-İHA’lar artık mitingler için de kullanılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI